MENIU CAUTĂ

Manifestații de amploare pentru susținerea Mitingului Diasporei de la București în Sibiu, Braşov, Iaşi şi Bistriţa și Timișoara

Distribuie

Manifestații de amploare pentru susținerea Mitingului Diasporei de la București au loc în acest moment în toate orașele mari din România. Mii de oameni s-au strâns în piețele centrale din Sibiu, Braşov, Iaşi şi Bistriţa și Timișoara scandând proteste antiguvernamentale. Oamenii scandează "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Jos Dragnea!"

Manifestanții au început să se adune începând cu ora 19, în piețele centrale ale orașelor Sibiu, Braşov, Iaşi şi Bistriţa și Timișoara.

Mai bine 5.000 de oameni s-au strâns vineri seara, în Piaţa Unirii din Sibiu, la mitingul Diasporei, majoritatea fiind cu steaguri şi vuvuzele. „PSD, ciuma roşie!”, „Demisia!”, „Jos Dragnea!” sunt doar câteva din scandările care se aud la Sibiu. Acest miting este autorizat de Primărie să aibă loc până la ora 22,00.

La Iași s-au strâns aproximativ 7.000 de oameni.

LIVE TEXT/ Mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Românii din străinătate se adună la București / FOTO

În zona centrală a municipiului Cluj-Napoca erau adunaţi după ora 19,00 în jur de 1.000 de protestatari. Ei poartă steaguri tricolore, pancarte cu mesaje anti-PSD şi cer demisia Guvernului, relatează Agerpres. Numărul lor a ajuns rapid la aproximativ 10.000.

Peste 300 de ieşeni erau prezenţi în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. Ei spun că s-au solidarizat cu manifestaţia de la Bucureşti, din Piaţa Victoriei, şi scandează lozinci antiguvernamentale. Numărul lor a ajuns rapid, după ora 20.00, la aproximativ 4.000 de persoane.  Protestatarii au plecat în marş pe bulevardul ”Ştefan cel Mare”. Sute de oameni aflaţi pe străzile limitrofe se alătură mitingului. Marşul se întinde din zona Cubului până în Piaţa Unirii, relatează ziaruldeiasi.ro. Către ora 22.00, numărul protestatarilor a ajuns la 10.000.

La Bistrița aproape 300 de protestatari au ieșit în Piața Centrală și au pornit în marș. Întrebat de ce a venit în piață, un bistrițean a replicat: „Păi cum?! Au venit oamenii din Canada și noi să stăm în casă? Măcar la noi în oraș să ieșim”. Printre protestatari s-au numărat și mulți copii de doar câțiva anișori, care fluturau stegulețe sau își ajutau părinții să țină pancarte, arată bistriteanul.ro.

3.000 de protestatari s-au strâns și la Baia Mare și alți 1.000 la Bacău.

Brașovenii, în fața Prefecturii

La Braşov mai bine de 2.000 de persoane protestează vineri, în faţa Prefecturii, începând cu ora 18.00, împotriva Coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului. Protestatarii poartă steaguri tricolore şi fluieră din vuvuzele. Ei scandează ”PSD-ciuma roşie”, ”Demisia”, ”Demisia”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Fără penali la guvernare şi în funcţii publice”. Protestul se desfăşoară fără incidente. Piața Sfatului a devenit neîncăpătoare pentru numărul de manifestanți care crește vizibil. Manifestanții au pornit în marș.

Aproximativ 200 de persoane erau adunate, după ora 19,00, în faţa Palatului Administrativ din Bistriţa, la o manifestaţie de protest împotriva coaliţiei de guvernare şi de solidaritate cu mitingul diasporei din Capitală. Protestatarii agită steaguri tricolore şi folosesc vuvuzele şi portavoci pentru a se face auziţi.

Timișoara: ”Jos analfabeta”

Peste 6.000 de oameni au ieșit in strada și la Timisoara. Timisorenii au iesit in numar mare sa ceara demisia guvernului PSD-ALDE. Oamenii au mers in Piata Victoriei pregatiti cu steaguri si pancarte pe care au scris ”M**e PSD”, ”Diaspora salvează România”, ”Jos analfabeta”, ”Tăt ni-s freș”, ”Dragnea, ești un penal”. Se striga ”București, luptă București”, ”Uniți salvăm toată România”. Oamenii au planuit și un marș pe străzile Timișoarei.


VIDEO/ Marius și Dorel au făcut 15 ore pe drum, din Padova, pentru mitingul din Piața Victoriei: „Am plecat să facem ceva pentru țara asta și tot noi ne-am întors să rezolvăm”


 

Citește mai multe despre Diaspora și Protest pe Libertatea.

Comentarii