Marcel Ciolacu, chemat la audieri în Parlament, pentru a da explicații privind plata drepturilor militarilor și starea Armatei

06 septembrie 2017 17:32 De: ,

Ministrul interimar al Apărării, Marcel Ciolacu, a fost chemat, miercuri, la audieri în Parlament, pentru a da explicații privind plata drepturilor militarilor și starea Armatei, după scandalul privind plata eșalonată a salariilor celor din sistem și demisia fostului ministru Adrian Țuțuianu.

Deputații PNL i-au transmis azi o solicitare președintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaților de a-l invita de urgență la audieri, în comisie, pe noul ministru al Apărării, Marcel Ciolacu, pentru o serie de explicații punctuale despre starea Armatei”, a anunțta deputatul PNL Ovidiu Raețchi, președinte al Comisiei de apărare a PNL, și membru în comisia de apărare din Camera Deputaților.

Raețchi spune că solicitarea a fost făcută având în vedere „incertitudinea” care a cuprins sistemul de apărare după comunicatul MApN referitor la soldele militarilor și că se impune ca noul ministru să ne ofere o serie de explicații punctuale și urgente pentru starea în care se află Armata.

”Este adevărat că Ministerul Apărării nu mai are bani pentru plăți uzuale? Sunt în pericol de a nu fi plătite soldele militarilor și salariile din sistem? Dacă acest lucru nu este adevărat, atunci cum a fost distribuită această informație în spațiul public având în vedere contextul regional fragil și implicațiile de securitate ale acestei afirmații? Care este stadiul în care se află programul de modernizare a Armatei Române? Comisia trebuie să afle ce s-a făcut concret în anul 2017 și cum vor fi cheltuiți banii pentru modernizare”, a spus Raețchi.

Potrivit deputatului PNL, ministrul interimar al Apărării trebuie să explice și de ce „trenează programele de achiziție a Armatei”. ”În ciuda angajamentului asumat de actuala majoritate parlamentară, urmare a pactului pentru alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, trebuie să aflăm de ce trenează programele de achiziție ale Armatei și dacă într-adevăr nu mai sunt fonduri pentru chestiuni de bază precum soldele militarilor și salariile care trebuie achitate lunar de MApN”, a mai afirmat Raețchi.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decreterea privind demiaia lui Țuțuianu și numirea ca interimar a vicepremierului Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, numit interimar la Ministerul Apărării Naționale, după demisia lui Adrian Țuțuianu. Anunțul a fost făcut, marți, la România TV, de premierul Mihai Tudose, care a precizat că a acceptat demisia lui Adrian Țuțuianu.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro