De Mihai Niculescu,

Mark Zuckerberg și Priscilla s-au întâlnit la coada de la baie din timpul unei petreceri într-o „frăție” din colegiu în 2003. Iată povestea lor de dragoste pe termen lung și ce face șeful Facebook când nu se află la birou, potrivit Business Insider.

Priscilla Chan și Mark Zuckerberg au intrat în vorbă în fața băii, la petrecerea frăției din care făcea parte actualul geniu din spatele Facebook, Alpha Epsilon Pi, în 2003. Pricilla Chan era invitată acolo și nu învăța la Harvard, ci la o universitate din Boston.

„Era tocilarul acesta pe acolo. Țin minte că avea niște ochelari amuzanți pe care scria ceva legat de un limbajul de programare C++, era un umor de colegiu specific tocilarilor pasionați de computere” a povestit Priscilla pentru The New Yorker, relatează Business Insider.

Când l-a întâlnit pentru prima dată, Priscilla s-a gândit că Zuckerberg o să fie dat afară din universitate, pentru că a creat un website care „măsura” popularitatea studenților din campus, numit „Facemash”, ideea care a stat la baza Facebook și pe care Mark Zuckerberg a pus-o în practică în anul II la Harvard.

Mark Zuckerberg se aștepta și el să fie exmatriculat când a întâlnit-o pe Priscilla, ba chiar s-a folosit de asta ca să o „agațe”. „O să fiu dat afară în trei zile, deci trebuie să ieșim împreună repede” a spus el, potrivit sursei citate.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

„Dacă nu era Facemash, nu aș fi întâlnit-o pe Priscilla” a spus Zuckerberg la o întilnire a colegilor de la Harward. „Este cea mai importantă persoană în viața mea, deci se poate spune că este cel mai important lucru pe care l-am construit acolo”.

Când Zuckerberg a scos-o la prima întâlnire pe Priscilla, i-a spus acesteia „Mai bine ies cu tine în oraș decât să-mi fac tema” a povestit actuala soție a lui Mark într-un interviu în emisiunea „Today Show”, în 2014.

În 2005, Zuckerberg a renunțat la Harvard, la scurt timp după ce terminase anul II pentru a se concentra pe construirea rețelei Facebook. El s-a mutat în Palo Alto, în statul american California, unde și-a deschis de altfel și primul său birou.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 

Priscilla a terminat Universitatea Harvard în 2007, iar la ceremonie nu a lipsit Mark. Apoi, ea s-a mutat în California și a intrat la medicină, la Universitatea din California, în 2008. Ea a închiriat un apartament vizavi de parcul Golden Gate, iar Mark o vizita de cele mai multe ori în weekend.

Regulile Priscillei în relația cu Mark

Se știe însă că pe la începutul relației lor, Priscilla i-a trasat reguli clare pentru că Zuckerberg era foarte ocupat cu Facebook.

Ea i-a cerut o întâlnire pe săptămână și cel puțin 100 de minute pe care să le petreacă împreună, dar nu la sediul Facebook!

„Se plimbau în parc, mergeau cu barca – el insista să ia bărci separate și să se întreacă- ori jucau jocuri pe calculator. Duminicile erau rezervate bucătăriei asiatice” scria New Yorker despre fericitul cuplu în 2010.

Priscilla i-a fost alături și când Zuckerberg a refuzat mai multe oferte de a vinde Facebook, inclusiv cea de 1 miliard de dolari pe care i-a făcut-o Yahoo în 2006. Ea povestea că aceea a fost cea stresantă perioadă din viața lui Mark. „Îmi amintesc că am vorbit foarte mult pe marginea afacerii cu yahoo. Am vrut să rămânem aproape de țelurile noastre și credem că apreciem lucrurile simple din viață” a mai spus Priscilla.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

A anunțat pe Facebook că s-a mutat cu iubita

Pe când era încă studentă la medicină, Priscilla s-a mutat în 2010 în locuința închiriată de Mark, în Palo Alto. El a anunțat vestea pe Facebook. „Priscilla se mută în acest weekend. Acum avem de două ori mai multe lucruri decât avem nevoie, astfel că dacă aveți nevoie de orice fel de aparate casnice, farfurii, pahare, etc, veniți vă rog să le luați înainte să le aruncăm” a anunțat el.

Ulterior, cei doi au cumpărat o casă cu cinci dormitoare în Palo Alto, în cartierul Crescent Park, în mai 2011, pentru 7 milioane de dolari și au instalat în casă un asistent virtual făcut de Mark. Zuckerberg a cumpărat apoi alte patru case alăturate, pentru a-și extinde proprietatea. A plătit alte 43 de milioane de dolari.

Nunta-surpriză

În martie 2011, cuplul a adoptat un cățel numit „Fiara” și în aceeași lună și-au anunțat relația oficială pe Facebook.

Nunta a avut loc în mai 2012, și a fost o ceremonie surpriză, la câteva zile după ce Priscilla a terminat școala de medicină iar Zuckerberg a listat Facebook la bursă. Cuplul a invitat prietenii și familia spunându-le că este o petrecere surpriză de absolvire pentru Priscilla, iar oamenii au rămas mască la ceremonia care a avut loc în grădina casei lor.

Și-au petrecut luna de miere în Roma și au fost fotografiați mâncând la un Mc Donalds.

La scurt timp după ce s-au întors din luna de miere, Zuckerberg a cumpărat o casă cu turn în San Francisco, vizavi de un parc, pentru 10 milioane de dolari. A mai cheltuit alte 1,6 milioane ca s-o redecoreze.

Priscilla și Mark au călătorit de mai multe ori în Hawaii și le-a plăcut atât de mult acolo, încât au mai cumpărat alte două proprietăți acolo pentru mai bine de 100 de milioane de dolari, spunând că „vor să păstreze frumusețea naturală a locurilor”

Priscilla e medic pediatru

Priscilla și-a terminat rezidența la spitalul din San Francisco, cu specializarea în pediatrie, în iunie 2015, și a continuat să lucreze acolo, în calitate de medic cu normă întreagă.

În iulie 2015, Zuckerberg a anunțat că Priscilla este însărcinată, pe Facebook. Încercau să aibă copii de mai mulți ani, dar Priscilla pierduse trei sarcini de-a lungul timpului.

„Este grea singurătatea. Sperăm că dacă ne împărtășim experiențele vom da și altora aceeași speranță ca a noastră și vom încuraja și pe alții să-și spună povestea” spunea el.

Primul copil al cuplului, o fetiță, s-a născut în decembrie 2015, iar părinții au numit-o Max, de la Maxima.

În cinstea nașterii fetiței lor, Mark Și Priscilla au pus bazele fundației Chan Zuckerberg Initiative, cu misiunea declarată de „avansare a potențialului uman și promovare a echității”. Cuplul a spus că va dona 99% din profitul prin fundație, iar Priscilla a renunțat la cariera de medic pentru a se dedica conducerii organizației.

Au donat sute de milioane de dolari

În 2016, cuplul a anunțat că va investi 3 miliarde de dolari prin fundație, pentru cercetări medicale legate de maladii incurabile. Scopul lor declarat a fost să elimine toate bolile din lume.

Împreună, cuplul a donat sute de milioane de dolari în scop umanitar. În 2015 au anunțat că se vor înscrie în proiectul Giving Pledge, un angajament al milionarilor de a dona mai mult de jumătate din averea strânsă, în timpul vieții, sau prin testament, după deces. „Ne vom petrece viețile muncind pentru a fi siguri că generațiile viitoare vor avea cele mai bune oportunități” au promis ei într-o scrisoare.

Spitalul din San Francisco îi poartă numele

Priscilla și Mark au investit și în educație. În 2010 au finanțat cu 100 de milioane de dolari sistemul de școli publice din Newark, care avea mari probleme financiare. În 2015 au deschis o școală primară în Palo Alto pentru locuitorii cu venituri mici.

Cuplul a mai donat 75 de milioane de dolari în 2015 către spitalul din San Francisco, care a fost redenumit „Zuckerberg San Francisco General Hospital and Trauma Center”. În ultimii ani, spitalul a fost criticat pentru că emitea facturi foarte mari pacienților, la urgență.

Între timp, Mark și Priscilla au devenit pentru a doua oară părinții, în august 2017, iar fetița a fost botezată…. August. Zuckerberg și-a luat două luni concediu de paternitate după nașterea acesteia.

În 2016, Zuckerberg și Chan l-au vizitat pe Papa Francisc la Vatican, oferindu-i cadou o dronă Facebook în miniatură, cu alimentare solară.

2018, anul călătoriilor

În 2018, Zuckerberg a folosit peste 1 milion de dolari – bani din Facebook, pentru călătorii prin lume. În mai a postat din Atena, la Partenon, unde și-a petrecut cea de-a șaptea aniversare a căsătoriei cu Priscilla.

Mark și Priscilla și-au mai cumpărat o proprietate în 2018, pentru 59 de milioane de dolari, două case pe malul lacului Tahoe. Familia investește și sume importante în securitatea familiei, facturile fiind de 20 de milioane de dolari în 2018 numai pentru asigurarea protecției liderului Facebook, soției și copiilor.

Sursa foto: Facebook, EPA

Citeşte şi:

Moment fabulos pe Arena Națională! Zeci de mii de copii au intonat ”Deșteaptă-te, române!”. România – Norvegia 1-1

Schimbare de ultimă oră, după ce Libertatea a semnalat că există improvizații care pun sănătatea publică în pericol: ASSMB amână experimentul pe copii cu Plăcuțele Petri!

100.000 de euro părculețul, 68.000 de euro un beton în mijlocul câmpului la Petrăchioaia! Primarul PNL simpatizant al rasiștilor și-a modernizat vila impunătoare într-un an

Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
GSP.RO
Poza nevăzută până acum de public: „Ponta, Dragnea, Gino, Hagi și ghidul neoficial al influențelor politice oculte din Liga 1”
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși