De Mihai Toma,

”M-am gândit să aştern câteva gânduri acum, la două luni de la declanşarea acestei tragedii globale. Ceea ce am trăit în aceste săptămâni nu seamănă cu medicina pe care am practicat-o 39 de ani!”, își începe medicul confesiunea de pe o rețea de socializare.

”Fac 64 de ani, dar nici prin gând nu mi-a trecut să mă retrag”

”Nu mi-a trecut nici o clipă prin gând să mă retrag, deşi, dacă va vrea Dumnezeu, voi împlini 64 de ani în septembrie. Mi-am dedicat viaţa unui crez: pacientul, pe care nu puteam să îl părăsesc acum, cu orice risc.

Ce am constatat? O imensă solidaritate! Mi-au sărit în ajutor oameni pe care nici nu îi cunosc personal, dar care au considerat de datoria lor să mă ajute în a-mi proteja personalul. Le mulţumesc tuturor, în speranţa că va veni ziua în care le voi putea mulţumi nominal!

Dr. Dana Olar:

Medicul spune că ”nu are colegi care să fi obiectat că sunt o intrusă venită din alt spital, dimpotrivă, s-a închegat rapid o colaborare, împărtăşindu-ne experienţa de zi cu zi”.

Dr. Olar laudă și comportamentul pacienților: ”Am întâlnit pacienţi cu altă mentalitate decât pacienţii noştri de până acum. Desigur, ar fi dorit să stăm mai mult cu ei, lucru care nu e posibil în nici o unitate Covid, dată fiind contagiozitatea mare. Dar nici un pacient nu a fost neglijat, am actualizat în permanenţă terapia conform protocoalelor recente şi necesităţilor pacienţilor, chiar dacă aceste actualizări au necesitat peste 100 de telefoane într-o zi!”.

Dr. Dana Olar: ”Am întâlnit modificări de patogenie și terapie de la o zi la alta”

În final, medicul remarcă faptul că ”am întâlnit o patologie nouă, cu modificări de patogenie şi terapie de la o zi la alta, şi în care, chiar dacă faci totul după protocol, uneori ai neşansa să pierzi lupta!”

Dar nu dezarmează.

Nimeni nu are experienţa suficientă, ne informăm permanent şi reciproc, citim non-stop tot ce apare zilnic în domeniu, în speranţa că ne vom ajuta cât mai bine pacienţii! Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această pandemie!.

Dr. Dana Olar:
Citeşte şi:

Directorul ANM Florinela Georgescu, infectat cu COVID-19: „După ce ne-a anunțat, am luat legătura cu DSP și s-a făcut anchetă epidemiologică”

Măsuri mai relaxate pentru bătrâni: pot ieși din casă pentru cumpărături de două ori pe zi, dimineața și seara

Școlile și grădinițele rămân închise până în septembrie. Iohannis: „Există riscul ca elevii să ducă boala la școală sau acasă”

Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor