MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2017 17:14

Masacrul de la Revoluția din 1989. Cea mai mică victimă avea doar o lună

Distribuie

Revoluția anticomunistă din 1989 a făcut numeroase victime, iar cea mai tânără dintre acestea a fost un bebeluș de numai o lună.

Anul acesta se împlinesc 28 de ani d la Revoluția din 1989, atunci când s-a pus capăt dictatorii comuniste a lui Nicolae Ceauțescu.

Oameni nevinovați, care își doreau doar libertate și un trai mai bun, au murit în urma Revoluției din 1989. De altfel, la Timișoara, orașul unde a început mișcarea de masă care avea să schimbe istoria României, prima victimă a fost o femeie care a murit sub roțile unui TAB.

Dar, cea mai tânără victimă a Revoluției din 1989 a fost un bebeluș pe nume Vladimir Andronic, care avea, la vremea aceea, doar o lună de viață.

Vladimir Andronic s-a născut pe 23 noiembrie 1989, iar la o lună a murit in timp ce dormea în pătuțul sau. Locuia pe Știrbei Vodă, vis-a-vis de Radioul public, cand un glonț rătăcit tras l-a nimerit. potrivit știrilekanald.ro.

Nu a murit pe loc, ci a agonizat o oră și jumătate.

„Nu aș putea să îl privesc în ochi nici acum pe acel om, chiar dacă ar veni să își ceară scuze”, spune mama lui Vladimir, Cătălina.

Vladimir este înmormântat la Cimitirul Eroilor Revoluției Române.

Foto: stirilekanald.ro


Citește și: Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu


 

Citește mai multe despre revolutia din 1989 și Revoluție pe Libertatea.

Comentarii