Mergi direct la conținut »
VIDEO / Mașinile sunt dezinfectate superficial contra pestei porcine, la Galați. Care este reacția ANSVSA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO / Mașinile sunt dezinfectate superficial contra pestei porcine, la Galați. Care este reacția ANSVSA

VIDEO / Mașinile sunt dezinfectate superficial contra pestei porcine, la Galați. Care este reacția ANSVSA

Mașinile sunt dezinfectate superficial contra pestei porcine, la Galați, după cum rezultă din imaginile postate pe Facebook de un localnic revoltat de ceea ce a văzut în zona de trecere a bacului.

Pe înregistrare se vede cum doi bărbați îmbrăcați în costum de protecție și cu un aparat de dezinfecție în spate trec pe lângă mașinile care coboară de pe bac.

Dar din aparat… pare să nu iasă nimic. Autoritățile susțin că au început să instituie filtre de dezinfecție pentru mașini în toate punctele de trecere a frontierei, dar și la intrările și ieșirile din zonele afectate.

„Poate fi o pulverizare fină şi să nu poată vedea substanţa cu care se pulverizează. Vom face verificări şi vom vedea despre ce este vorba, eu nu am văzut filmarea. Este asigurată în cantităţi suficiente substanţa de dezinfectare în toate zonele afectate. Vom verifica, cu siguranţă, ceea ce s-a întâmplat acolo, avem echipe deplasate în teren. Consecinţele, dacă nu s-a dezinfectat, vor fi aproximabile dacă maşinile vin din zona de risc, dar dacă nu au fost în zonă de risc nu este nicio consecinţă. Categoric vom face verificări şi vom vedea dacă au rămas fără substanţa dezinfectantă”, a declarat preşedintele ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor), Geronimo Brănescu, pentru Realitatea TV

Libertatea a publicat, sâmbătă, documentul prin care România a fost informată, încă de acum un an și jumătate, că nu previne pesta porcină și a continuat relatarea dedesubturilor nonintervenţiei autorităţilor în controlul pestei porcine africane.

  • Numit politic, finul lui Nicuşor Constantinescu şi sprijinit de Sevil Shhaideh, şeful ANSVSA Geronimo Brănescu a făcut o listă lungă de greşeli.
  • „Recunosc unele dintre erori, dar eu am muncit, iar tot Guvernul decontează acum prin mine! Alţii din Executiv chiar nu s-au ocupat de criza de pestă, pe ministerele lor!”, a spus el unor apropiaţi.
  • În plus, o relatare corectă despre ANSVSA începe într-adevăr cu mult înainte de venirea în 2017 a lui Brănescu, pentru că, încă din urmă cu peste 10 ani, imediat după ce PD-L a venit la guvernare, instituţia era atât de coruptă încât specialiştii din ea îşi amintesc cum „inspectorii de la control de la centru luau atât de multă şpagă din teritoriu că o păzeau cu puştile de vânătoare până ajungea în Bucureşti!”.
  • Din cauza pestei africane, Guvernul e în criză, iar Brănescu tace pentru că e ţinut din scurt de către Anca Alexandrescu, cea care a preluat comunicarea Guvernului în epidemia care cuprinde România.
  • Cei mai loviţi sunt deja şi vor fi oamenii obişnuiţi, care au unul sau cel mult doi porci, numărul acestor animale din gospodăriile individuale ţărăneşti fiind de 1,4 milioane.
  • Deocamdată, conform autorităţilor, din 60.000 de animale ucise, s-au sacrificat dintre porcii ţăranilor doar 11.000, însă numărul focarelor, pe date oficiale, a crescut de la 440 la 545 într-o săptămână!

Citește și: În instituția care trebuia să prevină pesta porcină ”se păzeau șpăgile luate din teritoriu cu pușca de vânătoare!”. Cine-i președintele Geronimo Brănescu

Citeşte şi: REPORTAJ/ Ţara plânge, Guvernul minte, porcii mor! România abator (VIDEO)

Citeşte şi: DOCUMENTE DIN INTERIOR: Guvernul ascunde proporţiile pestei porcine, harta Comisiei Europene cu evoluţia focarelor înroşeşte tot mai mult din ţară!

Close
Închide
  Close