MENIU CAUTĂ

Medicul Paul Iancu, condamnat anul trecut după moartea unui copil de 9 ani, a fost eliberat condiționat

Distribuie

Medicul ortoped Paul Iancu, din Slatina, a fost condamnat anul trecut, alături de un alt medic, Mircea Tusciuc, în cazul morții unui copil de 9 ani. La mai puțin de un an de la încarcerare, Tribunalul Mehedinți a decis eliberarea condiționată a lui Paul Iancu.

Decizia definitivă a fost luată de judecători vineri, 8 martie. Instanța a admis contestația formulată de medic față de condamnarea dictată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Medicii Paul Iancu și Mircea Tusciuc au fost condamnați în primăvara anului trecut la 3 ani și jumătate de închisoare. Cei doi ortopezi au fost găsiți vinovați de moartea unui copil de 9 ani, care a decedat în anul 2010, după ce a fost diagnosticat greșit.

Paul Iancu a fost medicul care, pe 23 mai 2010, l-a internat pe copil și i-a pus diagnosticul de „fractură ambe oase antebraţ stâng” în loc de „fractură deschisă ambe oase antebraţ stâng cu deplasare”. Minorul a fost ulterior preluat de medicul Mircea Tusciuc, cel care a fost acuzat că nu i-a acordat îngrijirile medicale corespunzătoare și a decis externarea copilului, pe 26 mai.

În aceeași seară, băiatul a fost adus din nou la spital în stare gravă, cu cangrenă. În urma intervenţiei chirurgicale la care a fost supus de către medicul Mircea Tusciuc, copilului i-a fost amputată mâna. Transportat de urgență la București după ce starea i s-a înrăutățit considerabil, copilul a murit pe 27 mai.

Potrivit procurorilor medicul primar ortoped Paul Iancu nu a examinat corespunzător băiatul, punând un diagnostic eronat, iar medicul specialist Mircea Tusciuc nu l-a îngrijit corespunzător pe copil în timpul internării și l-a externat, deși nu era cazul.

Expertiza medico-legală a stabilit că băiatul a murit din cauză că cei doi medici au pus un diagnostic necorespunzător, nu i-au acordat îngrijirile medicale adecvate și nu l-au supravegheat corect și atent pe pacient cât timp a fost internat în spital.

În 2010, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina le-a desfăcut celor doi medici contractele de muncă. Un an mai târziu, Mircea Tusciuc a revenit pe post în urma unei decizii a Tribunalului Olt, care a anulat actul de concediere emis de spital.

Fotografie principală: Realitatea Oltului


Citește și:

Unde-și ascundeau bogații banii înainte de Revoluție. Metode ingenioase de pe vremea lui Ceaușescu, de frica Legii ilicitului

Comentarii