Mergi direct la conținut »
Filmulețul incredibil în care Cătălin Grădinariu le cere scuze părinților lui Alexandru Hogea: "Eu am plecat și am scăpat!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Filmulețul incredibil în care Cătălin Grădinariu le cere scuze părinților lui Alexandru Hogea: "Eu am plecat și am scăpat!"

Filmulețul incredibil în care Cătălin Grădinariu le cere scuze părinților lui Alexandru Hogea: „Eu am plecat și am scăpat!”

Libertatea a dezvăluit azi, cu acte medicale și fotografii copleșitoare, faptul că un ziarist a cărui viață nu era în niciun pericol a fost strecurat chiar în primul avion cu care statul român a transferat răniții de la Colectiv!

Ars doar pe mâini, și nu grav, Cătălin Grădinariu, atunci în vârstă de 37 de ani, a fost între primii 16 transferați, de unde au fost scoși trei răniți grav! Eliminați fără explicații!

În ultimul moment și-au pierdut locurile Mariana Oprea, Alexandru Hogea și Mădălina Strugaru. Ultimii doi au murit!

Libertatea a descoperit că, la un an de la Colectiv, ziaristul Cătălin Grădinariu a publicat un mesaj în care vorbește chiar despre soarta lui Alexandru Hogea, tânărul care a suferit arsuri de gradul 3, dar nu a urcat în primele avioane care au transportat răniții din Colectiv. 

„Eu am plecat și am scăpat. Părinților lui nu pot să le spun decât: «mulțumesc» și «îmi pare rău»”, a scris ziaristul pe Facebook.

Libertatea a dezvăluit astăzi că ziaristul în vârstă de 37 de ani s-a aflat în primul avion de 8 oameni, deși recomandarea scrisă în raportul medical de transfer era următoarea: „se continuă tratament și pansamente zilnice speciale și kinetoterapie”!

„Am ales să dau vocea mea lui Alexandru Hogea pentru că părinții lui s-au luptat să-l trimită la un spital în străinătate. Și până la urmă au reușit, au deblocat transferurile. Dar a fost cu o zi prea târziu pentru Alexandru”, mai scrie în mesaj Cătălin Grădinariu.

Postarea este însoțită de un mesaj video:

„Deschide ușa salonului și intră. Se apropie cu un zâmbet larg de patul în care își așteaptă soția. Își vede pentru prima oară copilul. Copilul lui! Îi vine să plângă și să râdă în același timp! Întinde mâinile tremurânde să-și ia în brațe fiul. Aceasta ar fi putut fi povestea zilei în care Alexandru Hogea a devenit tată. Dar nu este! Alexandru Hogea a murit la 19 ani, după ce a ars în Colectiv. A trecut un an. Ce s-a schimbat?”

Pe 7 noiembrie 2015, medicii de la Spitalul Universitar au aflat, cu stupoare, că Alexandru Hogea nu a plecat și că singurul transferat în străinătate în acea zi din spitalul lor a fost jurnalistul Cătălin Grădinariu!

Citește și:

Secretele Colectiv: În timp ce marii arși au fost lăsați acasă, în primul avion a fost îmbarcat un ziarist fără răni grave, afectat doar pe mâini, cu recomandarea „continuarea tratamentului și kinetoterapie”!

Close
Închide
  Close