Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Meteorologii avertizează: urgia albă se întoarce! Va ninge abundent, iar vântul va bate cu putere

Meteorologii avertizează: urgia albă se întoarce! Va ninge abundent, iar vântul va bate cu putere

- COD PORTOCALIU. Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60... 70 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea vor fi rafale de peste 70... 80 km/h. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Judeţele aflate sub cod portocaliu: Constanţa, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Ilfov şi municipiul Bucureşti. - COD GALBEN. În intervalul menţionat, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50... 55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada. Totodată, ANM a atenţionat că în cursul zilei de mâine vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse, viscolind şi spulberând zăpada deja depusă. Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea. Judeţele sub cod galben sunt: Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Gorj.

Şcolile şi universităţile au fost închise

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat ieri că toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din judeţele avertizate cu cod portocaliu rămân închise astăzi, cu posibilitatea de prelungire şi pentru mâine. De asemenea, conducerea Universităţii Bucureşti a anunţat că suspendă cursurile şi examenele programate azi şi mâine, activităţile stabilite pentru aceste zile urmând să fie reprogramate.

Facturărecord la întreţinere

Facturile pe care le-au primit românii la întreţinere au dat fiori reci pe şira spinării în multe cazuri. Un record s-a înregistrat însă la Constanţa, unde întreţinerea pentru un apartament cu patru camere a fost şi de 1.200 de lei. RADET a explicat însă că pentru a “închide” anul 2013, a luat decizia de a adăuga la factura curentă şi o estimare a consumului de la data ultimei citiri până la sfârşitul lui decembrie.

Magazinele au probleme cu aprovizionarea

Vremea rea împiedică aprovizionarea hipermarketurilor în mai multe zone. “Nu putem ajunge în Buzău, Brăila, nu găsim camioane cu care să transportăm marfa, pentru că transportatorilor le este teamă să nu le rămână camioanele blocate”, a declarat Delia Nica, directoarea Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

«Hoteluri de iarnă» pentru autovehicule

Bucureştenii din sectorul 2 îşi pot parca, gratis, maşinile pe timpul iernii în două locaţii, pe str. Barbu Văcărescu, nr. 164 sau în incinta fostei S.C. Prodplast S.A., situată pe strada Ziduri Moşi nr. 23. Cei care vor să folosească parcările trebuie să dovedească cu buletinul că locuiesc în sectorul 2.

23 de pacienţi, transportaţi cu elicopterul

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au acordat, în ultimele două zile, asistenţă aeromedicală pentru 23 de persoane aflate în stare critică, din localităţi din Buzău şi din Vrancea. Pacienţii au fost transportaţi la spitale cu ajutorul elicopterelor.
IARNA a băgat ROMÂNIA în STARE DE ALERTĂ. Vezi aici TOATE ŞTIRILE despre problemele cauzate de NĂMEŢI

Close
Închide
  Close