De Raluca Diaconu,


UPDATE, ora 13.20 –  O fetiță de 12 ani aflată în microbuzul plin de elevi implicat în accidentul de pe centura orașului Lugoj s-a ales cu o fractură la o mână, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale. Copila a fost transportată la spital împreună cu colegii ei care au răni mai ușoare.

Polițiștii au descoperit și cum s-a petrecut accidentul. Șoferul microbuzului, care a vrut să întoarcă neregulamentar, a fost lovit de un tir cu numere de Bulgaria și apoi proiectat în afara părții carosabile. Tirul a lovit un al treilea autovehicul, al cărui șofer circula regulamentar din sens opus.


Accidentul s-a petrecut miercuri la prânz, pe centura orașului Lugoj, când microbuzul în care se aflau elevii s-a izbit cu un autoturism. În microbuz se aflau șoferul, doi profesori și 17 elevi de la Liceul Vlad Țepeș, din Timișoara, care mergeau într-o excursie, iar în autoturism era doar șoferul.

Pompierii au intervenit de urgență cu trei SMURD, trei autospeciale și trei ambulanțe, pregătiți de ce era mai rău. Din fericire, impactul nu a fost atât de puternic, iar copiii s-au ales cu răni ușoare și cu atacuri de panică. Șapte dintre ei și șoferul din autoturism au mers la spital.

„Au fost alocate trei autosanitare SMURd tip B, doi autospeciale de stingere cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de transport persoane şi victime multiple, trei ambulanţe. Nu sunt persoane încarcerate, doar răniți ușor și cu atac de panică.  Până acum au fost transportați la spital șapte copii și șoferul din autoturism”, au explicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Citește și: “Depresia netratată crește foarte mult riscul de suicid”. Medicul psihiatru Laura-Diana Gherman, despre boala secolului