De Dragoș Tănase,

Poliţiştii rutieri din Botoşani au desfăşurat o acţiune de verificare a microbuzelor şcolare în bazele de date ale Poliţiei Române, constatând că în cazul a 27 dintre acestea există nereguli.

Au fost verificate toate microbuzele şcolare din judeţul Botoşani în bazele de date ale Poliţiei Române, iar în cazurile unde au fost constate nereguli, autorităţile administrativ-teritoriale au fost notificate pentru a intra în legalitate până la începerea anului şcolar, releatează Agerpres.

În cazul în care situaţia nu va fi remediată, se poate aplica o sancţiune contravenţională, precum şi măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a microbuzului pentru şase luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor de înmatriculare.

Acţiunea de verificare a microbuzelor şcolare a avut loc în cadrul unei acţiuni prin care s-a urmărit verificarea transportului naţional şi internaţional de persoane, în ceea ce priveşte legalitatea transportului, emiterea tichetelor de călătorie şi respectarea capacităţii de îmbarcare.

„Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au depistat și 46 de persoane care efectuau transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie emisă de organele competente”

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoțani, Maria Carp:

Aceasta a mai spous că valoarea totală a sancţiunilor aplicate până la acest moment este de aproximativ 46.000 de lei

Citeşte şi:

Cazul Alexandrei Barbu, fetița agresată sexual de șoferul microbuzului școlar, a ajuns la Cotroceni. Răspunsul lui Klaus Iohannis la petiția părinților

Psihologul Ligia Moise, despre cazul fetelor agresate de șoferul microbuzului școlar: ”Cât de dezaxat poate fi un om care pipăie o copilă”

Numărul mic de microbuze spre Caracal a determinat-o pe Alexandra să apeleze la o mașină de ocazie. O prietenă a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe ale fetei

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni