De Cristian Burcioiu,

O luptă crâncenă pentru salvarea lui Alexandru Mihai s-a declanșat în urmă cu jumătate de an atunci când doctorii au descoperit că bebelușul suferă de sindrom nefrotic infantil.

Un diagnostic cumplit care l-a aruncat pe bietul copilaș într-o lume a durerii și a suferinței, la granița dintre viață moarte. Micuțul a început tratamentele în România, iar de câteva zile a fost mutat la Spitalul din Padova unde specialiștii care i-au studiat dosarul medical au și pregătit un program special de evaluare și nutriție.

Transferul de la Spitalul ”Marie Curie”, din Capitală, la clinica din Padova s-a făcut cu un avion SMURD dotat cu echipamente și personal medicale care i-au asigurat monitorizarea copilașului pe timpul zborului.

Alexandru Mihai în brațele mamei sale, Cătălina, imediat după ce avionul SMURD a aterizat în Italia, la Padova. Personalul medical l-a monitorizat pe bebeluș pe toată durata zborului

Transferat la Pavoda cu avion SMURD

”Zborul a durat vreo două ore, timp în care lui Alex i s-a făcut dializa obligatorie, a fost permanent monitorizat de medici și de paramedici. A fost un zbor liniștit pe care băiețelul nostru l-a traversat, mulțumim lui Dumnezeu, mai mult dormind. S-a odihnit…”, ne-a spusDragoș Mihai (35 de ani), tatăl lui Alexandru Mihai.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

De cum a ajuns la Clinica din Padova, unde a fost internat împreună cu mama lui, Cătălina, băiețelul a început programul de evaluare și recuperare. E vorba de o etapă premergătoare a transplantului de rinichi care este luat în calcul de specialiști ca ultimă opțiune în cazul în care tratamentele la care va fi supus nu vor da rezultatele așteptate.

Micuțul Alexandru Mihai în salonul în care a fost internat la Clinica din Padova. Faptul că băiețelul și-a revenit spectaculos i-a făcut pe părinții săi – Cătălina și Dragoș -, să zâmbească din nou după multă vreme

Bebelușul și-a revenit spectaculos în Italia

”Băiețelul nostru a luat în greutate de când a intrat în noul program de evaluare-recuperare. Doar câteva sute de grame, dar e un semn bun…Până acum, tot slăbea și era din ce în ce mai apatic și mai fără putere. Acum, după doar câteva zile, e mult mai vioi și mai puternic. Apucă jucăriile, se joacă, nu mai zace…I-au scos chiar și dializa de pe timpul nopții…Sunt niște pași uriași pe care Alex i-a făcut într-un timp foarte scurt”, a mai spus tatăl bebelușului.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

În cadrul acestui program intens de recuperare, medicii italieni îi vor face lui Alex și teste genetice, iar răspunsurile – coroborate cu evoluția stării de sănătate a copilașului -, îi vor ajuta să ia o decizie legată de transplantul de rinichi. Intervenția, considerată o ultimă soluție în salvarea lui Alexandru Mihai, dar și toate procedurile medicale asociate ridică costurile tratamentului la aproximativ 240.000 de euro, bani de care bebelușul are nevoie pentru a spera la viață.

Transplantul, ultima soluție

”Medicii încearcă să evite transplantul de rinichi pe care îl vor face doar ca ultimă soluție salvatoare. Într-o primă etapă vor rări ședințele de dializă și poate ne vor trimite acasă (n.r. tot în Italia) să i le facem noi. Nu știm cât vom sta aici, dar e de durată. Sumele de care avem nevoie sunt uriașe pentru noi. E vorba de 240.000 de euro. De aceea îi rugăm pe toți care pot contribui cu ceva la salvarea băiețelului nostru, să o facă!”, este apelul Dragoș Mihai, tatăl lui Alexandru Mihai.

Cei care doresc să îl ajute pe Mihai, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «MIHAI ».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.