Mergi direct la conținut »
Mihai Chirică, atac la deputatul Bulai, după declarația scandaloasă de Crăciun. „Dacă n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mihai Chirică, atac la deputatul Bulai, după declarația scandaloasă de Crăciun. „Dacă n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame”

Primarul din Iași, Mihai Chirică, a reacționat la afirmațiile controversate despre Iisus Christos și creștinătate lansate de deputatul USR Iulian Bulai. Chirică a făcut apologia prostiei pe Facebook, folosind citate ale unor scriitori celebri.

De Mihai Niculescu,

Mihai Chirică a negociat în urmă cu ceva vreme despre o eventuală susține din partea USR pentru un nou mandat la primăria Iași, dar probabil va candida independent la alegerile locale din 2020.

După ce recunoaşte că este „semidoct” în teologie, primarul face apologia prostiei într-un mesaj plin de citate, publicat sâmbătă la prânz, arată publicația Ziarul de Iași.

Chirică a scris, sâmbătă la prânz, pe Facebook.

„Dar a venit Crăciunul. Cum se spune, cea mai frumoasă sărbătoare a creștinătății, un miracol care reiterează de peste 2000 de ani taina Nașterii Mântuitorului.

O introducere cam lungă când de fapt doresc să vorbesc, mai direct și pe înțelesul tuturor, despre prostie!

Oare cât de prost poți fi să abordezi atât de barbar taina Nașterii lui Iisus, în interiorul unui popor care se declară religios-creștin în peste 82% din populația sa?

Ce abilitați primordiale îți lipsesc ca să te bagi, ca prostul, într-o tema atât de sensibilă și la un moment atât de nepotrivit, dându-ți public cu părerea despre Nașterea Domnului și simbolul etern al desăvârșirii oricărei femei, Sfânta Fecioară Maria?

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

De ce crezi ca ai fi mai credibil în prostia ta dacă afirmi că ești practicant al religiei creștine, jignind o comunitate de peste un miliard doua sute de milioane de creștini catolici?” a scris primarul din iași, cu referire directă la deputatul USR Iulian Bulai.

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut”, a spus Iulian Bulai.

Primarul din Iași l-a acuzat indirect pe Bulai de „prostie”.

„Sincer, nu am studii teologice, sunt un semidoct în acest domeniu, dar am un singur răspuns, un citat din Albert Einstein care, legat de intervenția domnului deputat în Parlamentul României, domnul Bulai, spune: „Două lucruri sunt infinite: Universul și prostia umană, iar de cea din urmă sunt foarte sigur“.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Pe scurt, de ce oare trebuie să ne pierdem timpul cu domnul deputat, sau mai bine spus cu prostia lui?

Nu ar fi mai potrivit să-l ascultăm pe Nicolae Iorga care ne sfătuiește: „Dacă ataci replica unui prost, riști să te trezești cu prostul întreg în discuție.”

În cele din urmă, cred ca a fost o încercare grobiană a unui deputat care suferă de o mare nebăgare în seamă și care și-a dat arama pe față, o creație nefirească față de spiritul poporului român.

Totodată, îmi mai amintește de un român adevărat, de Camil Petrescu, care spunea: „Dacă n-ar fi proștii, deștepții ar muri de foame”.

Sursa foto: Hepta

Close
Închide
  Close