Mergi direct la conținut »
Mihail Bumbeş, unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute: "Era normal să încercăm să-i salvăm"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mihail Bumbeş, unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute: "Era normal să încercăm să-i salvăm"

Mihail Bumbeş, unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute: „Era normal să încercăm să-i salvăm”

Mihail Bumbeş este unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute şi a colegului acesteia. Tânărul a povestit pe Facebook ce a trăit în acele momente.

„Când am ajuns la cei doi jandarmi prinși între protestatari erau deja căzuți la pământ, iar primul gest, instinctual, a fost să fac scut uman pentru a-i proteja. Nu m-am gândit nicio clipă că oamenii aceia fac parte dintr-o instituție pe care o vreau desființată pentru abuzurile asupra mea din trecut și pentru ceea ce reprezintă, un braț represiv al statului, scopul era salvarea lor. A urmat o ploaie de pumni şi picioare încasate, eu și toți cei care reușiserăm să facem un baraj viu de la cei care veneau valuri, valuri să lovească, iar o fată din cordon s-a aruncat disperată peste cei doi pentru a-i proteja. Pentru câteva momente violența încetase, fapt ce ne-a determinat pe cei din scut să-i ridicăm pe jandarmi pentru a-i scoate din muțime. A fost o greșeală copilărească pentru că odată ridicați a început din potopul de lovituri, iar eu am pierdut filmul pentru câteva zeci de secunde în urma unor lovituri primite în cap. Am mai văzut doar cum câțiva jandarmi au venit să-și recupereze colegii. Din fericire, jandarmerița și jandarmul n-au suferit răni care să le pună viața în pericol, dar nu pot spune același lucru despre cei pe care jandameria i-a prins la intersecția Mihalache cu Titulescu stând pe treptele și balustarda unei clădiri de birouri, deși și-au arătat clar intenția nonviolentă. I-au rupt cu bastoanele, doi dintre ei rămânând inconștienți la pământ. Și asta doar ce am văzut eu”, a povestit Mihail Bumbş pe Facebook.


Foto: Facebook

Ştefania, femeia jandarm bătută, este internată la Spitalul Floreasca, suferind mai multe traumatisme la nivelul corpului şi capului. Medicii au infirmat diagnosticul de fractură de coloană cervicală. Potrivit unor surse, femeia a fost lovită cu sete deși le striga celor care o loveau: „Mă omorâți! Mă omorâți!”. Ștefania a fost salvată de mai mulți protestatari, unul dintre aceștia sărind să o protejeze cu propriul trup, pentru a putea ieși de sub pumnii și picioarele agresorilor.

Vineri seară, 452 de persoane au fost rănite în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.

Close
Închide
  Close