Trei lanțuri de fapte bune s-au format, spun cei de la Voluntari în Europa într-un comunicat de presă, prin care mii de români dau din mână în mână cutii magice cu cadouri pentru nevoiașii necunoscuți din România.

„Puțini suntem cei care ne cunoaștem între noi, dar logistic suntem bine organizați. Sunt Super Eroi de Crăciun toți necunoscuții implicați în campanie, de la cel care cumpără cadourile la cel care beneficiază de ele. Pe cei care primesc cadouri îi considerăm Super Eroi pentru că nu renunță la luptă, în ciuda vieții grele pe care o au. Atenție! Oferim CADOURI, nu ajutoare. Suntem Moș Crăciun Secret”, spune Adriana Mureșan, care e șofer de TIR, trăiește în Spania și a pus bazele Asociației Voluntari în Europa.

Cumpărăm, pregătim, transportăm și distribuim din ușă în ușă cadouri. Ei, copiii săraci, bătrânii fără familie, oamenii în nevoie sunt Super Eroi tot anul. Duc greul vieții. De Sărbători au nevoie de noi, iar noi le dezlănțuim bucuria. Împreună suntem mai buni și împreună facem minuni.

Adriana Mureșan, șofer de TIR și membru fondator al Asociației Voluntari în Europa

Orice încape într-o cutie de pantofi care se transformă în cutia magică

Organizarea e una care ar trebui să fie exemplu și pentru anumite autorități. Pentru că Voluntarii au pus totul la punct și lucrurile merg ca pe roate. Iar felul în care funcționează campania e foarte simplu. Românii din diaspora au cumpărat cadouri, din banii lor, fiecare cât a avut. Fiecare destinatar din România va primi darurile într-o cutie de pantofi frumos ambalată.

Mii de români din toată Europa trimit cadouri în țară, într-o campanie unică: Super Eroi de Crăciun
Familiile românilor din diaspora au pregătit cadourile pentru a fi trimise în țară. Foto: eroidecraciun.ro

În Spania, Asociația RO Iberica 2020 a făcut peste 150 de cadouri și s-a ocupat de colectarea în diverse puncte fixe. În alte țări, românii și-au marcat prezența pe traseul de pe o hartă interactivă ca să predea coletele magice transportatorilor. În fiecare dintre cutii, pe lângă cadouri, au inclus pasiunea lor pentru fapte bune.

„Suntem transportatori de colete poștale. Sloganul afacerii noastre este «Livrăm bucurie. Acasă!». Mereu avem acțiuni caritabile însă acum, prin implicarea alături de «Voluntari în Europa» am simțit că suntem mai eficienți.

Am văzut poze cu unii dintre copiii către care ducem cadourile sărbătorilor de iarnă. Bucuria din ochii lor m-a impresionat. Suntem o simplă rotiță dintr-un angrenaj: unii cumpără cadouri; alții le depozitează și le ordonează; noi le transportăm cu drag.

Anul acesta a fost un dar pentru noi. Am avut de lucru. Acum întoarcem darul, către cei care n-ar avea, dacă n-ar exista Moș Crăciun Secret”, declară Adriana Matei, managerul companiei de curierat Maty Express, care aduce cutiile magice din Spania.

Șoferii români de pe continent aduc acasă magia Crăciunului, pentru alții

Moș Crăciun Secret folosește TIR-uri, microbuze și autobuze, nu reni, și transportă cadourile până în cele mai ascunse cotloane ale României. Coletele vin de peste tot din Europa și sunt preluate în țară de alți voluntari care știu adresele celor cărora le sunt adresate.

Sunt cadouri pentru persoane defavorizate, copii aflați în risc de abandon școlar, tineri instituționalizați, persoane fără adăpost. Cadouri vor primi și copiii din centrele de autism din Dâmbovița, Teleorman și Timiș, dar și beneficiarii caselor de bătrâni din Tulcea, Brăila, Sălaj, Cluj, Vaslui și Harghita. Darurile vin din Italia, din Elveția, Franța, Germania sau Austria, nu doar din Spania, unde trăiește Adriana Mureșan.

Și pentru că aveau nevoie să fie și ei cât mai eficienți și doreau să ajute, cei care aduc din toate colțurile Europei cadourile au format propriul grup pe Facebook: Transportatorii bucuriei. Sunt șoferi de TIR, de microbuze, patroni de firme de transport, oameni care vor să ajute, să dăruiască o rază de speranță.

Peste 2.400 de colete au fost deja preluate din diaspora. Ținta propusă este de 3.000. Abia când toate vor fi aduse în România va începe distribuirea lor către destinatari.

Citeşte şi:

Maria, românca acuzată că a pus la cale jaful secolului, la Londra, le-a spus juraților: „Sunt o găină proastă”. Lovitură de 30 de milioane de euro

Jojo, românul fără adăpost care și-a donat toate economiile victimelor furtunii Alex, a fost angajat de primăria din Nisa

Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
PARTENERI - GSP.RO
Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
HOROSCOP
Horoscop 22 ianuarie 2021. Vărsătorii se văd prinși în capcana responsabilităților pe care nu le înțeleg
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
Știrileprotv.ro
VIDEO. Gestul făcut de Melania Trump când a coborât din avion. Imaginile au devenit virale
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa, în condiţii misterioase. Ce au observat poliţiştii când s-au uitat pe camere
Telekomsport
O studentă a fost găsită moartă lângă maşina sa, în condiţii misterioase. Ce au observat poliţiştii când s-au uitat pe camere
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)