De Valentina Postelnicu,

Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar de Franța, pentru limitarea creșterii exagerate a prețurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piața națională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul”, se arată într-un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Ministerul face referire în special la preţul pâinii. „După apariţia în presă a unor informaţii de scumpire a pâinii, conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut discuţii cu conducerea Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase, menţinându-şi poziţia că nu există motiv de majorare excesivă a preţului pâinii”, a scris Daea, în răspunsul către Gavrilă Ghilea.

Daea nu a precizat însă la ce alimente de bază se referă în afară de pâine.

România a avut cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), în luna noiembrie,cu un avans al preţurilor de consum de 3,2%, la egalitate cu Estonia şi Ungaria. Datele au fost publicate luni, 17 decembrie, de Oficiul European de Statistică – Eurostat.

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie a scăzut la 3,4%, de la 4,3% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,24%, cele alimentare cu 2,86%, în timp ce serviciile au înregistrat un avans de 2,5%.


Citeşte şi:

VIDEO / Crăciun româno-maghiar într-un TIR irlandez. O săptămână, trei țări, 1.350 de kilometri pe autostrăzi, 600 pe mare

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize