Mergi direct la conținut »
Ministerul Educației din Moldova le-a interzis profesorilor să primească bani de la părinți. „Nu trebuie să achite sume ilegale” Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ministerul Educației din Moldova le-a interzis profesorilor să primească bani de la părinți. „Nu trebuie să achite sume ilegale”

Ministerul Educației din Moldova le-a interzis profesorilor să primească bani de la părinți. „Nu trebuie să achite sume ilegale”

Ministerul Educației din Republica Moldova a interzis, prin ordin, acceptarea de către profesori a oricăror sume de bani de la părinții elevilor.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că „părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță, pentru că doar așa ei vor deveni adulți intoleranți la corupție și responsabili de propriile acțiuni”.

În Republica Moldova, domeniile Educației, Culturii și Cercetării sunt gestionate de Ministerul Educației, notează edupedu.ro.

„Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, a anunțat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, într-un comunicat.

De mai mulți ani, în Republica Moldova au loc o serie de modificări legislative în domeniul educației, în procesul de reformă fiind implicați specialiști ai Comisiei Europene.

Actualul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost ministru al Educației în perioada 2012-2015.

Close
Închide
  Close