De Adrian Ilie,

Potrivit proiectului cei care la data de 31 decembrie 2018 aveau datorii restante la Fisc mai mari de un milion de lei pot beneficia de eșalonarea plăților, concomitent cu elaborarea unui plan de restructurare și cu supraveghere fiscală de durata înlesnirii. Astfel, MFP vrea să evite intrarea în insolvență a unor agenți economici.

Datornicii statului care trebuie să plătească mai mult de un milion de lei vor avea la dispoziție 6 luni pentru a cere statului să le restructureze datoriile. Dacă se decid să facă acest pas vor trebui să trimită o notificare organului fiscal competent și să accepte un expert independent care elaboreze un pla de restructurare similar celui din cazul insolvenței.

Restructurarea obligațiilor se poate face, pe lângă plata eșalonată, prin conversia în acțiuni a datoriilor, stingerea obligațiilor prin darea în plată a unor active sau anularea unor obligații bugetare principale în proporție de 30, 40 sau chiar 50%.

Ștergerea condiționată a penalităților

Pentru cei cu datorii sub un milion de lei este prevăzută anularea tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale datorate bugetului general consolidat, restante la de 31 decembrie 2018.

Însă pentru anulare, beneficiarii trebuie să respecte anumite condiții: stingerea până la 30 noiembrie 2019 a obligaţiile bugetare principale restante la 31 decembrie 2018; stingerea până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor a obligaţiilor bugetare principale cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 30 noiembrie 2019; depunerea până la data înregistrării cererii de anulare a accesoriilor, a tuturor declaraţiilor fiscale; depunerea, până la data de 30 noiembrie 2019, a cererii de anulare a accesoriilor.

Citește și:Autoritățile vor să informatizeze ANAF printr-un proiect public-privat cu 150 de milioane de euro

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci