UPDATE 15:50: Postul de televiziune PRO Tv a anunțat că ia în considerare contestarea deciziei MInisterului Justiției.

„Refuzul oferit de Ministerul Justiţiei nu conţine nici un fel de explicaţie cu privire la motivul pentru care a fost respinsă cererea de acreditare pentru anul 2019 a jurnalistului Ovidiu Oanţă, unul dintre cei mai competenţi şi experimentaţi profesionişti din domeniu. Timp de peste 17 ani, Ovidiu a acoperit cu obiectivitate şi responsabilitate cele mai importante subiecte din domeniul justitiei. Prin refuzul nejustificat de a-i acorda acreditarea lui Ovidiu şi implicit Pro TV, cea mai urmărită televiune din ţară, Ministerul Justiţiei refuză dreptul românilor de a fi informaţi corect, obiectiv şi bine documentat. Jurnalele Ştirile Pro TV înregistrează cea mai mare audienţă de pe piaţa media din România, iar acţiunea Ministerului Justiţiei nu face decât să îi împiedice pe români să afle informaţiile, noutăţile şi planurile instituţiei. Vom analiza ce opţiuni avem pentru contestarea acestei decizii”, a transmis PRO Tv într-o poziție oficială.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

UPDATE 13:42: Ministrul Tudorel Toader a reacționat pe Facebook la scandalul acreditărilor jurnaliștilor.

”În documentele de acreditare la MJ, exista o clauza prin care se prevede-„mă angajez să respect regulile de conduită”. În repetate rânduri, am făcut apel pentru respectarea respectivei clauze!”, a fost mesajul ministrului, care nu a precizat care sunt regulile la care face referire.


Cunoscutul reporter de la Pro Tv a scris pe pagina sa de Facebook: ”Ministerul Justiției refuză nejustificat să mă mai acrediteze după ce în repetate rânduri Tudorel Toader mi-a spus că îmi va interzice accesul în minister, revoltat de întrebările mele deranjante!”.

Alături de acest mesaj, jurnalistul PRO Tv a postat o captură cu răspunsul Ministerului și două fotografii cu acreditările din anii trecuți.

Imaginea postată de Ovidiu Oanță pe Facebook

Potrivit răspunsului MJ, ”Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă, în conformitate cu art. 18 alin. 3 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public”.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Mesajul prin care i-a fost respinsă cererea de acreditare

Un mesaj similar a primit și Ionela Arcanu. ”Am primit interzis la Ministerul Justitiei anul acesta. Aveti mai jos „explicatia” lui Tudorel Toader”, a scris jurnalista Realitatea TV pe Facebook.

Potrivit articolului invocat de Biroul de Presă al MJ,”Autorităţile publice pot refuza acordarea acreditării sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care împiedică desfăşurarea normală a activităţii autorităţii publice şi care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condiţiile şi în limitele legii”.

Referitor la decizia de a-i refuza acreditarea jurnalistului PRO Tv, Tudorel Toader a declarat pentru știripesurse.ro că „îi voi permite, atunci când va înțelege să respecte regulile de conduită”.

Cei doi jurnaliști ar putea să primească acreditprile, după ce ”premierul, Viorica Dăncilă, i-a cerut explicit ministrului Tudorel Toader să revină asupra deciziei, imediat”, au precizat surse din Palatul Victoria,


Citește și: Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: „Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului”


 

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon
GSP.RO

Lovitura dura pentru Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona a câștigat turneul de la Wimbledon

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri