Mergi direct la conținut »
Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: "Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Nicolae Robu a ajuns în presa internațională, după ce a tăiat cablurile din oraș. Euronews: „Un primar a lăsat școlile fără internet în timpul examenului”

Decizia lui Nicolae Robu de a tăia cablurile din oraș, lăsând o parte din orașului Timișoara fără internet, a atras atenția presei internaționale.

De Ana Hațeg,

Euronews a realizat un material amplu pe acest subiect, titrând ”Un primar din România a tăiat cablurile de internet în urma unei dispute cu firmele de telecomunicații”.

Jurnaliștii scriu că primarul a lăsat școlile fără internet chiar în timpul simulării examenului de bacalaureat.

”Nicolae Robu, primarul orașului Timișoara, din vestul țării, a acționat în urma unei dispute cu furnizorii de telecomunicații. El a tăiat cablurile suspendate din centrul orașului, după ce operatorii i-au ignorat în repetate rânduri cererile de a le muta în subteran”, scrie pe site-ul cunoscutei televiziuni.

Euronews a realizat un material despre isprava primarului

”Legea locală obligă furnizorii de internet, televiziune și telefoane să-și îngroape cablurile aeriene. Operatorii de telecomunicații au ignorat solicitările repetate ale primăriei de a muta cablurile. Am acționat pentru a proteja domeniul public, dovedind că nimeni nu își face de cap în acest oraș”, a declarat Nicolae Robu, pentru Euronews.

Opt operatori de cablu au fost afectați de intervenția lui Robu, scrie Euronews, care adaugă că, imediat după ce primarul a recurs la acest gest, companiile de telecomunicații au sosit la fața locului și au început lucrările de îngropare a acestora pentru a evita alte pagube.

Furnizorii de Internet s-au plâns în trecut că administrația locală nu a furnizat încă infrastructura pentru a-și muta cablurile subterane.

Jurnaliștii de la Euronews scriu și că mai multe licee și Inspectoratul Școlar Județean Timiș au fost lăsate fără internet în timpul simulării examenului de bacalaureat și și-au transformat telefoanele mobile în hotspoturi sau au căutat alte metode alternative pentru a asigura comunicarea cu Ministerul Educației și a obține subiectele de examen.

Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
Recomandări
Orfanii albi. O mamă a cerșit patru ani în Germania ca să-și facă o casă și să-și ia copiii de la centrul de plasament
 

Unitățile de învățământ nu sunt singurele afectate de conflictul primarului cu furnizorii de telecomunicații.

Locuitorii din aproape întreaga zonă centrală a orașului au rămas fără internet și servicii de televiziune, iar edilul numit ”excentric” de jurnaliștii Euronews spune că nu se va opri din tăierea cablurilor până când companiile nu se vor supune legislației locale.

Articolul Euronews a fost preluat și de unul dintre cei mai mari agregatori de știri la nivel mondial, msn.com, care l-a pus chiar pe prima pagină.


Citește și: Digudai, fața necunoscută a premiilor Gopo: „Câștig eu în fața lui Horațiu Mălăele? Ăla e actor de 70 de ani. N-am eu nici școală, nici vacanță cât are ăla”


 

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
GSP.RO
Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
HOROSCOP
Horoscop 5 iunie 2020. Berbecii pot avea o zi explozivă, Vărsătorii se eliberează de prejudecăți
Close
Închide
  Close