De Mihai Toma,

Dezvăluirile Libertatea despre starea secției de recuperare de la Eforie Sud au declanșat un control al Direcției de Sănătate Publică Constanța. În urma controlului, activitatea secției a fost suspendată, iar spitalul amendat.

„În data de 13.12.2019, la sesizarea Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Constanța a efectuat un control, echipa de control,  constatând următoarele neconformități:

  • pavimentul și tâmplăria (uși din lemn) prezintă semne avansate de degradare, cu zone de discontinuitate, neputându-se realiza astfel o dezinfecție corespunzătoare;
  • porțiuni din plafonul holului precum și pereții din unele saloane prezintă crăpături și infiltrații;
  • 2 rezerve și 1 salon sunt dezafectate începând cu sfârșitul luni august 2019.

În urma celor constatate a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei conform HG 857/2011, art. 30, lit c) și s-a dispus prin sancțiune complementară suspendarea activității la nivelul secției de recuperare, medicină fizică și balneologie începând cu data de 13.12.2019”, a transmis Ministerul Sănătății la solicitarea Libertatea.

”În baza biletului de trimitere, pacienții vor beneficia de 10 zile de proceduri gratuite în ambulatoriu”

Până la remedierea situației, pacienții vor beneficia de proceduri gratuite în regim ambulatoriu. Autoritățile iau în calcul amplasarea provizorie a unor containere speciale pentru internarea pacienților.

Chiar dacă pentru o perioadă secția de internări va fi închisă, pacienții vor beneficia în continuare de tratament în ambulatoriu. În baza biletului de trimitere, vor beneficia de 10 zile de proceduri gratuite. Având în vedere că vorbim de o clădire veche, e nevoie de lucrări majore. Am căutat împreună cu oamenii din conducerea spitalului soluții pentru a oferi servicii de internare la capacitate maximă. O posibilă soluție e amplasarea unor structuri ușoare, de tip container, realizate special pentru desfășurarea de astfel de activități, dotate și branșate la utilități. Astfel vom putea asigura, până la finalizarea lucrărilor, cazarea pacienților.

Horia Țuțuianu, președinte CJ Constanța:

Citeşte şi:

DSP Constanța a amendat medicul coordonator de la spitalul Eforie Sud pentru dezinsecția făcută cu pacienții în paturi: „Așa ceva nu se poate”

Pacientă, despre dezinsecția de la spitalul Eforie Sud: „Acolo nu există niciun pic de empatie față de pacienți”

Bolnavii din spitalul Eforie Sud acuză: ”Dezinfecția și dezinsecția s-au făcut cu pacienții în paturi! Medicul-șef ne-a spus să stăm liniștiți, că nu ne intoxicăm ca la Timișoara”

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi