Mergi direct la conținut »
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, crede că oamenii sunt de vină pentru răspândirea virusului pestei porcine
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Agriculturii, Petre Daea, crede că oamenii sunt de vină pentru răspândirea virusului pestei porcine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, crede că oamenii sunt de vină pentru răspândirea virusului pestei porcine

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, crede că oamenii sunt acum de vină pentru răspândirea virusului pestei porcine. Ministrul susține că nu toți gospodarii anunță autoritățile când observă că porcii sunt bolnavi, ba mai mult, îi și sacrifică și consumă carnea acestora.

De Mihai Niculescu,

Petre Daea a făcut aceste declarații duminică, la Târgoviște, unde s-a deplasat după primul caz confirmat în comuna Lucieni. „Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil'”, a declarat Petre Daea, citat de Agerpres.

„Ancheta este în derulare. Informaţiile pe care le am conduc, cum s-a întâmplat şi altă parte, la faptul că factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus, pentru că nu toţi înţeleg, nu toţi realizează că este o boală extrem de periculoasă. Această boală nu se vede, nu se aude, nu se simte, o realizezi numai în momentul în care pune jos animalul. Am discutat cu directorul DSVSA, care mi-a spus că a fost anunţat de vineri de existenţa unui porc mort la gospodăria respectivă, gospodăria avea trei porci, s-a dus acolo, semnele clinice nu arătau ca fiind pestă porcină africană, au luat analize, iată cât de perfid acţionează’„, a adăugat ministrul agriculturii.

Sursa foto: hepta.ro


Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu


 

Close
Închide
  Close