Mergi direct la conținut »
Ministrul de Interne, despre dotarea deficitară a polițiștilor: ”Lipsuri există, nevoile sunt reale, dar nu mai suntem ca acum doi ani”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul de Interne, despre dotarea deficitară a polițiștilor: ”Lipsuri există, nevoile sunt reale, dar nu mai suntem ca acum doi ani”

Ministrul de Interne, despre dotarea deficitară a polițiștilor: ”Lipsuri există, nevoile sunt reale, dar nu mai suntem ca acum doi ani”

Ministrul Carmen Dan a spus că nu-și va da demisia din portofoliul Internelor, ca urmarea a uciderii polițistului Cristian Amariei. Dan a afirmat că, deși poliția are încă un deficit important în ceea ce privește dotările, s-au făcut achiziții importante în ultimii doi care au redus acest deficit.

De Adrian Ilie,

”Oare trebuie să-mi dau demisia că am adus cel mai mare buget al MAI în ultimii 10 ani? Că s-au luat cele mai multe autospeciale din 2015 încoace? Că s-au luat vestele antiglonț și antiînjunghiere?”, a spus Carmen Dan, într-o conferință de presă susținută luni.

Carmen Dan a spus că guvernul Cioloș nu a făcut achiziții importante pentru MAI, iar acestea au trebuit accelerate după ce a preluat ea conducerea ministerului. ”În 2016, s-au luat în MAI 932 de mașini. În 2017 și 2018 am achiziționat peste 3.800, iar în 2019 avem sumele necesare pentru alte 1.700 de mașini”, a exemplificat ministrul.

Ea a menționat că atunci când a preluat mandatul polițiștii aveau la dispoziție 1690 de maieuri antiînjunghiere, iar apoi s-au mai cumpărat 6.500. ”În acești doi ani, s-au cumpărat și veste antiglonț. Anul acesta vom avea 8.000 de veste. Este insuficient și așa. De asta cred că asta nu înseamnă că aceste lucruri nu se știu și că nu se fac eforturi pentru a le îndrepta”, a spus Carmen Dan.

”Lipsuri există, nevoile sunt reale, dar nu mai suntem ca acum doi ani. Eu am înțeles să rezolv problema, nu doar să mă vait de ea. MAI are nevoie de fonduri pentru programe de înzestrare și pentru derularea msiunilor în condiții optime”, a mai spus Carmen Dan.

Citește și:10 motive pentru care polițistul Cristian Amariei a fost împușcat mortal de un recidivist în Timiș. Explicațiile sindicaliștilor din Poliție

Close
Închide
  Close