Mergi direct la conținut »
Ministrul Finanțelor, către investitorii care au spus că plătesc taxe: Plătiți ce spune legea, nu plătiți în plus!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ministrul Finanțelor, către investitorii care au spus că plătesc taxe: Plătiți ce spune legea, nu plătiți în plus!

Ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, invitat luni la sediul uneia dintre cele mai mari fabrici de țigări din România, care a anunțat că va continua să investească în țara noastră, nu s-a arătat deloc protocolar cu directorii și reprezentanții investitorului străin. După ce unul dintre șefii companiei de țigări a subliniat că firma plătește taxe serioase către stat, ministrul Finanțelor i-a replicat că fabrica plătește ce  prevede legea, nu în plus.

De Cristian Simion,

Fabrica de țigări cu cea mai mare cotă de piață din România a organizat, luni, un eveniment un cadrul căruia a ținut să anunțe noi investiții în țara noastră. Invitată la Ploiești, premierul Viorica Dăncil[ nu i-a onorat cu prezența pe investitori străini. În schimb, Guvernul a fost bine reprezentat, la eveniment fiind prezenți nu mai puțin de trei miniștri: vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, și cel pentru mediul de afaceri, Radu Oprea.

În vreme ce Viorel Ștefan și Radu Oprea au subliniat importanța investițiilor și au ținut să le asigure pe gazdele evenimentului de tot sprijinul lor, ministrul Finanțelor a făcut o serie de afirmații mai puțin protocolare in discursul oficial ținut în fața asistenței.

Încă de la primele cuvinte, Teodorovici le-a cerut reprezentanților companiei de țigări să schimbe imaginea de fundal, care înfățișa harta României, iar în interiorul granițelor o frunză de tutun. Apoi, printre promisiuni privind sprijinul guvernului și remarci legate de eforturile autorităților române de a securiza granițele pentru reducerea contrabandei, Teodorovici a făcut și unele remarci acide. Spre exemplu, ministrul a ținut să dea și replica unui director al companiei care a subliniat cât de mult a contribuit fabrica la bugetul de stat.

„Din partea noastră, ca și Guvern, veți avea tot timpul sprijinul de care aveți nevoie. Chestiunea acesta că plătiți la bugetul de stat… Păi plătiți, că facem business împreună. Plătiți ceea ce trebuie să plătiți, ce spune legea, nu plătiți nimic altceva  în plus”, le-a spus Teodorovici investitorilor.

Ministrul Finanțelor a ținut să facă o remarcă și la adresa băncilor, menționând că băncile nu sunt, așa cum se aude, partenere cu mediul economic și că acest lucru va fi posibil atunci când vor relaxa condițiile de finanțare.

„Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață, atunci vor deveni cu adevărat parteneri. Până una-alta, sunt finanțatori care plasează într-un mod cât mai avantajos pentru ele finanțele disponibile”, a conchis ministrul Finanțelor.

Citește și: ANALIZĂ | Topul mâncării. Unde au lăsat românii cei mai mulți bani

Close
Închide
  Close