Mergi direct la conținut »
Ministrul Sănătății lansează campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeola și populație vulnerabilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ministrul Sănătății lansează campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeola și populație vulnerabilă

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea anunță începerea unor campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeola și populație vulnerabilă până la apariția legii, în contextul în care, în România, rata de imunizare a scăzut dramatic în ultimii ani.

De Elvira Gheorghiță,

Ministrul Sănătății marchează Săptămâna Europeană a vaccinării printr-un mesaj de susținere a imunizării.

“Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor noștri. Decizia părinților cu privire la vaccinarea copiilor trebuie să fie luată în urma informării, în mod responsabil. Să nu uităm că prin vaccinare au fost eradicate multe boli și datorită vaccinurilor astăzi nu mai avem poliomielită sau alte afecțiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii”, a spus Sorina Pintea, în mesajul lansat cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării, cu tema „Să ne protejăm împreună, Vaccinurile sunt benefice”.

Ministrul Sănătății crede că rata scăzută a vaccinării ar putea avea drept cauză lipsa unor campanii mai agresive de promovare.

”Cred că nu s-au făcut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge părinţii să se informeze despre beneficiile vaccinării. Până la apariția unui cadru legal, intenționăm să demarăm campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeola și populație vulnerabilă.”, a precizat ministrul Sănătății.

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo
Recomandări

Cum a reușit Japonia să controleze epidemia de COVID fără carantină și testare în masă? Reușita este încă studiată de experții de la Tokyo

 

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până săptămâna trecută este 12.368, din care 49 de decese.

În prezent, la nivel național, se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse în cadrul Calendarului Național de Vaccinare, care se situează sub limita de 95 % recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, vaccinarea în România a scăzut constant de la an la an la toate vaccinurile incluse în Programul Naţional de Vaccinare.

Astfel, la nivelul anului 2016 pentru copiii în vârstă de 18 luni, acoperirea vaccinală la nivel național și pe tipuri de vaccinuri a înregistrat valori de 95,4% pentru BCG, 87,8% pentru HepB, 68,1% pentru DTP, HiB și VPI, și respectiv 76,8% pentru ROR.

 

Close
Închide
  Close