Mergi direct la conținut »
Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării spitalelor de urgenţă din Târgu Jiu şi Ploieşti. Sorina Pintea: "Sigur erau infecții nedeclarate!"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării spitalelor de urgenţă din Târgu Jiu şi Ploieşti. Sorina Pintea: "Sigur erau infecții nedeclarate!"

Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării spitalelor de urgenţă din Târgu Jiu şi Ploieşti. Sorina Pintea: „Sigur erau infecții nedeclarate!”

Sorina Pintea a declarat că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută - Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, relatează Agerpres.

De Elena Petre,

„Mi se lipeau pantofii pe jos, se spăla cu apă neagră,  așternuturile erau murdare, sigur erau infecții nedeclarate. Controalele vor continua, nu sunt exercițiu de imagine”, a declarat ministrul sănătății, potrivit RFI România, la câteva zile după ce a mers în control inopinat în cele două spitale.

Prezentă la conferința „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”, Sorina Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

„Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a mai spus oficialul.

Sorina Pintea a mai anunțat că Spitalul Județean Brașov a fost amendat cu 50.000 lei pentru gestionarea nercorespunzătoare a deșeurilor periculoase și pentru gestionarea necorespunzătoare a dezinfectanților.

Ministrul a arătat că în urma acestei amenzi a fost sunată și întrebată dacă are ceva personal cu acel spital.


Citește și: 

VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: “Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

Close
Închide
  Close