MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

VIDEO | Momentul uimitor în care un veteran de război cu dizabilităţi a ridicat 505 de kilograme din scaunul rulant

Distribuie

Veteran de război și fost membru al forţelor armate britanice, Martin Tye, a reuşit să stabilească un record mondial pentru cea mai mare greutate ridicată din scaunul rulant. 

Britanicul Martin Tye a rămas paralizat după ce un atacator sinucigaş a intrat cu maşina în autovehiculul în care acesta se afla în teatrul de operaţii din Afganistan, în 2009, potrivit Agerpres.

În urma exploziei, Tye are tije metalice în ambii genunchi, dar şi într-un umăr, iar plămânii săi au fost de asemenea afectaţi. El a fost supus la douăzeci de intervenţii chirurgicale şi are artrită la ambii genunchi, notează UPI.

Nimic nu l-a împiedicat însă pe veteranul de război să stabilească un noi record mondial. El  a reuşit să efectueze o îndreptare cu bara încărcată cu 505 kilograme în cadrul evenimentului ”Strongest Man” organizat în North Somerset, Anglia.

”Vreau să demonstrez lumii de ce sunt în stare persoanele cu dizabilităţi. OK, o facem într-un mod diferit, însă asta nu înseamnă că suntem slabi”, a declarat el pentru Guinness World Records.

Foto: Captură Video YouTube


VIDEO | „Game of Thrones” a ajuns la final! Zece seriale care te pot face să uiți de „Mama Dragonilor”


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Imagini noi cu Sorina, în timp ce se joacă
Comentarii