De Daria Maria Diaconu,

Tragedia din clubul Colectiv din Capitală a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015. În incendiul care a cuprins clubul Colectiv și-au pierdut viața 64 de tineri, iar alte 180 de persoane au fost rănite.

Monica Pop și-a amintit de noaptea tragediei. Într-o postare pe care a făcut-o în mediul online, aceasta a spus că a văzut la TV ce s-a întâmplat, după care a plecat imediat la spital, unde au fost aduși patru pacienți în urma tragediei.

„ACUM APROAPE 4 ANI…DEZASTRU!

În seară respectivă, am văzut la tv ce s-a întâmplat. Părea incredibil! Am plecat imediat de acasă cu gândul de a încerca să ajut și eu cu ceva. La spital la noi au venit 4 cazuri. Nu prea grave. Un băiat de 16 ani, cu un „crater” la „coada” ochiului, lovit cu un inel, în lupta pentru a putea ieși din infernul de foc! Singur, minor, părinții – în strainătate. Comisie, operație (echipa de gardă), ok”, a povestit medicul oftalmolog.

Ulterior, Monica Pop a mers la Spitalul Floreasca și la Spitalul Colțea pentru a ajuta.

„Am plecat cu un medic rezident și cu o trusă spre spitalul”Floreasca”. Acolo, mobilizare mare de forțe medicale, că de obicei în caz de catastrofe! Fuseseră aduși peste 50 de răniti, o parte erau deja în sălile de operație. Au și ei medici oftalmologi, nu era nevoie de noi acolo. Între timp, am primit apel de la Spitalul Colțea, pentru cei 8-10 răniți, unii și cu leziuni oftalmologice. Am ajuns repede. Pacienți cu stări diferite, grave sau foarte grave. Unii- în comă. Examinări, tratament!”, a mai spus ea.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Monica Pop a ajuns și la Spitalul de Arși, unde a fost îngrozită de ceea ce a văzut.

„Primesc un nou apel! De la directorul Spitalului de Arși de data asta. Ne deplasăm cu farurile aprinse. Acolo-dezastru! Câțiva din cei aduși- leziuni oftalmologice (arsuri). Am mers aproape zilnic timp de peste 2 săptamini! La parter, cei conștienți, de gravitate medie.

La etaj, cei f. grav, toți în comă. Unul, neidentificat, în viată, dar aproape carbonizat. Curat peste tot, lângă fiecare pacient, medici și asistențe! Au făcut tot ce puteau! Din păcate, deși ochii lor nu aveau leziuni foarte grave, cu excepția unuia, în 2 săptămâni, cei pentru care mergeam, s-au stins treptat, toți!

Ce am văzut acolo în acele zile se poate compara doar cu noaptea de cutremur din 1977! Poate și cu bebelușii cu arsuri (dintr-o maternitate)!

Ceva STRANIU: la cât de mulți răniti în stare foarte gravă au fost, leziuni oftalmologice aveau puțini și nu foarte grave! DE CE? Nu am nici o explicație! Multă experiență dureroasă în cariera unui medic,! Nu se poate uita așa ceva! NICIODATĂ!”, a încheiat Monica Pop.

Citeşte şi:

Polițistul care a anunțat primul că „fetele dispărute din Caracal au fost găsite arse” este același care a vorbit ultimul cu Alexandra de pe un număr privat!

Mesajul regizorului Alexander Nanau după cel mai recent premiu câștigat de filmul Colectiv: ”Dacă vor o societate normală, oamenii trebuie să se implice”

Ce-și doresc doi soți care trăiesc acum într-un azil: ”Visez că-mi voi lua soția de mână și vom mai trece o dată pragul casei”

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste