MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 18:35

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova

Distribuie

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Republica Moldova. Este apelul lansat la finalul primei zile a summitului de la Bruxelles, care va continua și joi. 

Liderii organizației cer Rusiei să-și retragă treupele din Republica Moldova și să ajute la dezvoltarea regiunii Transnistria.

”Facem apel la Rusia să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova și să continue să se implice constrictiv în procesul regiunii Transnistria.

Noi suntem dedicați în susținerea reformelor democratice din Republica Moldova și efortului construirii capacității de apărare”, a transmis NATO.

Apelul vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, în cadrul Adunării Parlamentare a NATO care s-a desfășurat în București, a fost adoptată o rezoluție privind „stabilitatea și securitatea în zona Mării Negre”, iar Republica Moldova a încercat, dar fără succes, să introducă un amendament care prevedea ca Alinața să ceară explicit retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova – mai exact, din Transnistria, unde se află inclusiv așa-numitele trupe „de menținere a păcii”.


CITEȘTE ȘI: CORESPONDENȚĂ DE LA BRUXELLES/ Începe unul dintre cele mai tensionate summit-uri NATO din ultimii 20 de ani. Cum se poziţionează România


 

Citește mai multe despre nato, Republica Moldova și Rusia pe Libertatea.

Comentarii