“Prima dată am aflat când m-a sunat domnul Raed Arafat că la UPU sunt măști neconforme. Am solicitat Unifarm să retragă aceste măști. S-au retras. Faptul că cineva sau ceva a profitat de lipsa acută a echipamentelor, gestionând o achiziție în acest fel, nu are niciun motiv să fie iertat. Eu de o lună de zile specificam niște probleme la Unifarm și în Ministerul Sănătății. A urmat trimiterea Corpului de control. Aceste controale s-au oprit când a început ancheta DNA”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății spune că au fost mai multe societăți în care acționar era și statul, prin Ministerul Sănătății, și că a solicitat reevaluarea activității desfășurate. “Erau și medicamente, după profilul societății. Atât timp cât sunt niște anchete în desfășurare, prefer să vorbesc mai puțin”, a mai spus oficialul.

“E o comisie de achiziții, de recepție a acestor materiale. Cel puțin teoretic, ar trebui să existe, ca să verifice că produsele corespund. Avem comisie de verificare la nivelul MApN. Nu fac presupuneri cât sunt niște anchete în desfășurare. Pentru mine a contat ca tot ce înseamnă corp medical să aibă echipamente”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ionel Eugen Adrian, directorul UNIFARM, a fost pus, marțea trecută, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de către DNA. Potrivit procurorilor, directorul UNIFARM este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Este vorba despre achiziția Unifarm de la firma BSG Business Select, despre care Libertatea a scris pe 21 martie. Subiectul a fost tratat și de Rise Project, care a publicat o anchetă despre această firmă pe 15 aprilie.

Citeşte şi:

Condamnată pentru corupție, o șefă din Agenția Medicamentului recunoaște că la dosarul său de angajare se află un cazier vechi!

Ministrul sănătății Nelu Tătaru, anunț oficial: “S-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare. Vom avea o săptămână de foc”

Spitalizare-record la Iași. O femeie cu COVID-19 a fost externată după 60 de zile

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI