De Sidonia Bogdan,

Valeriu Șușnea

Ana Șușnea, pictoriță, a fost angajată în ICR în octombrie 2019 prin detașare. Înainte de a ajunge în ICR, pictorița a picat un concurs în anul 2017, pentru postul de muzeograf la Muzeul Hărților. 

Valeriu Șușnea este și șeful filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici ( UAP) și, în această calitate, a organizat expoziții cu sprijinul instituției chiar în Sala Mare a ICR. 

Liliana Turoiu și Valeriu Susnea

Surse Libertatea susțin că pe Valeriu Șușnea îl leagă o prietenie de fost șefă ICR, Liliana Țuroiu. De altfel, în aprilie 2018, expoziția „Filiala Buzău 50” a fost deschisă publicului în prezența fostului președinte ICR, Liliana Țuroiu. 

În echipa de artiști coordonată de Șușnea apare și numele fiicele sale. 

Președintele ICR nu vrea să comenteze, pentru că a fost sunat pe număr privat

Contactat să explice această situație, președintele interimar al ICR, Mirel Taloș nu a dorit să comenteze, argumentând că este sunat pe un număr de telefon privat. 

Mirel Taloș

Nici Valeriu Șușnea nu a dorit să lămurească această situație de conflict de interese, cel puțin unul moral. „Nu doresc să comentez”, a fost răspunsul său repetitiv. Întrebat dacă vede o situație de nepotism în angajarea fiicei sale, în contextul în care el este membru în consiliul de conducere al ICR, Șușnea a răspuns că Libertatea trebuie să verifice cum se fac angajările în ICR, dacă au fost organizate concursuri în instituție. 

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie
Recomandări

Două măști pierdute în starea de alertă. Scenetă mută dintr-un salon de frizerie

 

Alte exemple de nepotism în ICR

Libertatea a arătat, în câteva anchete jurnalistice, că în cea mai importantă instituție de politici culturale angajările nu s-au mai făcut prin organizarea de concursuri transparente, ci prin metoda lipsită de profesionalism a „delegării”. 

Un caz asemănător a fost prezentat săptămâna trecută, când Libertatea dezvăluia că la cabinetul președintelui interimar, Mirel Taloș, întâlnim un alt caz clasic de nepotism: fostul șofer al lui Mirel Taloș, Ionel Bogdănel Tănase, care între timp a fost avansat pe postul de șef secretariat la cabinetul președintelui, și-a adus și fiica vitregă angajată în institut.

Fiica vitregă a lui Ionel Bogdănel Tănase, Cristina Rus, a ocupat funcția de șef cabinet la președintele Taloș, dar a fost transferată brusc la un alt departament (Direcția programe interne), după ce Libertatea a cerut în mod oficial explicații despre ea, susțin sursele publicației.

Citeşte şi:

Sorina Pintea, ex-ministrul Sănătății, a fost păzită permanent de gardieni și de o altă arestată

Companie americană, prinsă în România când arunca deșeuri medicale direct în groapa de gunoi. Dosarul este plimbat de 5 ani între DIICOT și Parchete

Cine ne anunță cum stăm cu coronavirusul: doctorul Streinu-Cercel, șeful institutului ce le inventa boli pacienților pentru a deconta mai mulți bani de la Casa de Asigurări

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați