Studiul “Tehnologia 5G şi inducerea coronavirusului în celulele pielii”, semnat şi de doi specialişti ruşi în dermatologie, a apărut într-un articol publicat pe Biolife, iar de acolo a fost preluat pe 16 iulie de Biblioteca Națională de Medicină a SUA, din cadrul Centrului Național pentru Informație Biotehnologică, arată Newsweek România.

Această instituție face parte din rețeaua Institutelor Naționale de Sănătate, aflată în subordinea Departamentului de Sănătate al SUA.

Articolul în care este citat studiul pare să confirme teoriile conspiraționiste care circulă pe internet.

În această cercetare, arătăm că undele milimetrice 5G ar putea fi absorbite de celulele dermatologice, care acționează ca antene, transferate în alte celule și joacă rolul principal în producerea coronavirusurilor în celulele biologice (…). Undele 5G pot fi buni candidați pentru aplicarea în construirea unor structuri asemănătoare virusului, cum ar fi coronavirusuri (COVID-19) în celule.

Articolul semnat de cei şapte cercetătoti:

Biblioteca Națională de Medicină a precizat că articolul a fost retras chiar de către revista care l-a publicat.

Fizicianul și inventatorul român Cristian Presură, cercetător la compania Philips din Olanda, a demontat teoria rostogolită pe internet.

Pot radiațiile radio să influențeze atât de mult biologia unui virus încât să-i provoace mutații și să-l facă să se răspândească? Ei, abia aici teoria de pe internet devine SF, pentru că cercetătorii știu că radiația poate cel mult încălzi o suprafață. Cunoaștem asta de la cuptorul cu microunde, care are o radiație electromagnetică asemănătoare. Punem mâncare înăuntru și este încălzită. Diferența esențială constă în intensitatea radiațiilor, pentru că un cuptor cu microunde are 1.000 de wați, pe când un telefon, în cel mai rău caz, emite către noi, eventual, un watt în momentul în care vorbim cu el lipit de ureche.

Cristian Presură:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că tehnologia 5G nu influenţează răspândirea coronavirusului, iar Comisia Europeană are o pagină dedicată pentru a demonta teoriile conspiraţiei.

Citeşte şi:

Femeia intrată în comă în timpul unei cezariene la Maternitatea Giulești a murit. Rudele vor să dea spitalul în judecată: “Trebuie să știm de ce trei copii au rămas fără mamă”

În mai multe sate din Argeș, localnicii își fac provizii de apă, pentru că la robinete nu curge cu săptămânile: „Bem apă de prin găuri şi plătim ca proştii”

IGPR i-a dat calificativ “foarte bine” comisarului care a apelat la interlopi ca s-o găsească pe Alexandra Măceșanu, iar aceștia l-au păcălit!

Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
PARTENERI - GSP.RO
Tot acest loc îi aparține lui Ion Țiriac. Decizia pe care a luat-o acum miliardarul
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI