De Petre Dobrescu,

Nicolas Maduro a fost acuzat că a inundat Statele Unite ale Americii cu cocaină și că folosește drogurile ca pe o armă pentru a submina sănătatea cetățenilor, a notat BBC.

S-a anunțat, de asemenea, faptul că s-a oferit o recompensă de 15 milioane de dolari oricui va da informații care vor facilita arestarea lui Nicolas Maduro.

Washingtonul l-a mai acuzat, în trecut, pe Maduro de faptul că e la conducerea unui regim corupt și brutal.

SUA îl sprijină pe Juan Guiado, liderul opoziției, care s-a declarat președinte interimar anul trecut.

Pe lângă Maduro, SUA i-au mai acuzat și pe alți înalți oficiali din Venezuela, printre care pe ministrul apărării și pe șeful curții supreme de justiție din această țară.

„Poporul venezuelean merită o guvernare transparentă, responsabilă, reprezentativă, care să răspundă nevoilor oamenilor, iar asta nu se face cu trafic ilegal de narcotice”, a motivat Departamentul de Stat al SUA.

Acuzațiile lansate la adresa lui Maduro și a altor persoane vizează infracțiunile de „narco-terorism”, trafic de droguri, spălare de bani și corupție.

„A folosit deliberat cocaina pentru a-i îmbolnăvi pe americani!”

Maduro a mai fost acuzat că a conspirat cu o parte a unui grup rebel din Columbia, FARC, să inunde SUA cu cocaină și să devasteze comunitatea americană. Maduro ar „lucra” împreună cu cei din FARC de peste 20 de ani.

„În timp ce poporul venezuelean suferă, acest om își umple buzunarele”, au mai transmis oficialii. Maduro a mai fost acuzat că le-a permis celor din FARC să se ascundă în Venezuela și să-și conducă de acolo afacerile legate de traficul de droguri.

„Maduro a folosit deliberat cocaina ca pe o armă pentru a ataca starea de sănătate a americanilor”, au mai spus oficialii din SUA.

Citeşte şi:

După ce și-au văzut afacerea închisă de epidemie, doi români din Insulele Canare și-au luat imprimanta 3D și fac viziere de protecție pe care le-au donat medicilor și polițiștilor locali

Cine mai face angajări în plină criză de coronavirus. Spre ce să te orientezi dacă îți pierzi jobul

Un bărbat de 49 de ani a murit de coronavirus după ce a fost la două spitale care nu l-au internat, dar nici nu l-au testat. “Nu se afla în definiția de caz”

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres