Pe 8 august, după un accident pe care autoritățile au declarat că a implicat un test de rachetă pe o platformă maritimă, a informat marți agenția de stat din Rusia, nivelul radiațiilor în zonă a crescut de 4 până la 16 ori mai mult decât înainte, anunță TASS citând agenția de stat din Rusia, Rosgidromet.

Ministerul Apărării a declarat inițial că radiațiile de fond au rămas în limitele normale după incidentul de joi, însă autoritățile orașului din Severodvinsk, din nordul Rusiei, au declarat că a existat o scurtă intensitate a nivelului de radiații.

Greenpeace a spus că nivelul radiațiilor a crescut de 20 de ori.

Sâmbătă, agenția rusă pentru energie atomică, Rosatom, a anunțat că cinci dintre angajații săi au murit în urma unei explozii care s-a produs joi la o bază militară din regiunea Arhanghelsk, în cursul testării unei rachete cu combustibil lichid, informează Reuters.

Potrivit Rosatom, alți trei angajați ai agenției au fost răniți, suferind inclusiv arsuri.Inițial, autoritățile din Rusia anunțaseră că doi oameni și-au pierdut viața și că nu există „niciun fel de contaminare radioactivă” în urma deflagrației.

De asemenea, potrivit presei locale, farmaciile din nordul extrem al Rusiei rămân fără pastile de iod. Locuitorii din regiune au fost îndemnați de autorități să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații.

Citeşte şi:

Explozia de la o bază militară din Rusia. Bilanțul a ajuns la 5 morți. Radiațiile au depășit limită admisă

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 30 ianuarie 2020. Scorpionii ar trebui să își stabilească prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 30 ianuarie 2020. Scorpionii ar trebui să își stabilească prioritățile