• În mesajele WhatsApp, interlopul Remus Rădoi îi face ”începători fricoși” pe polițiști pentru că nu-i arestează pe cei din clanul advers în aprilie 2019, iar comisarul-șef Alexe îi răspunde aproape umil.

Părerea ta… Eu îți mulțumesc oricum pentru cât m-ai ajutat. Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar

Comisarul-șef Alexe, după ce fusese luat peste picior de Rădoi

Ministrul Justiției l-a sunat vineri seară pe tatăl Alexandrei Măceșanupentru a-i da vestea că testul ADN efectuat la INML arată că rămășițele de oase recoltate din curtea lui Gheorghe Dincă îi aparțin fetei lui. ”Alexandra este confirmată decedată”, a spus Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei.

E timpul să revenim la felul în care s-a ajuns aici. 

La o zi după dispariția Alexandrei, în după-amiaza de joi 25 iulie 2019, interlopii din Caracal au intrat în posesia numărului de telefon al răpitorului Alexandrei, de pe care fata sunase la 112: 0759660526.

Numărul a fost furnizat, pe WhatsApp, de coordonatorul operațiunii de căutare, șeful IPJ Olt Nicolae Alexe, către apropiatul său Rădoi “Codiță”.

Alexandra e moartă, mafia e vie. Noi mesaje interlopi - poliție! Cum mulțumea DIICOT Olt șefilor de clan: ”Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”
Remus Rădoi a acceptat înregistrarea discuției cu Libertatea, iar mesajele de pe WhatsApp confirmă că făcea dosare penale împreună cu polițiștii de la DIICOT Olt celor din clanului rival Oacă, în aprilie 2019. În seara căutării Alexandrei, același Rădoi a trimis autoritățile tot la clanul rival, în timp ce poliția mințea că STS i-a dat adresele greșite!

Alexe ar fi vrut ca Rădoi să-l ajute la găsirea fetei. Dar lucrurile s-au dus la vale.

AUDIO – Interlopul Rădoi explică senin cum a făcut dosare penale pentru DIICOT împotriva găștii rivale. DIICOT anchetează azi crimele din Caracal


Cum a ajuns Alexandra să fie pusă în pericol chiar de către poliție

Rădoi a făcut un print screen și l-a trimis oamenilor săi. La fel a procedat, mai târziu, cu poza mașinii suspectate. 

Imediat, informațiile au ajuns și la clanul Oacă, rivalii lui Rădoi! Asta pentru că ambele rețele au trădători plătiți infiltrați la rivali. 

Practic, în scurt timp, toți interlopii din Caracal au știut ce operațiune derulează poliția și ce informații au autoritățile. Cine sunt acești oameni? 

Rădoi însuși a fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare în 2011 pentru că a bătut doi oameni, alții sunt condamnați pentru crimă, iar 10 dintre ei sunt cercetați chiar într-un dosar pornit pe suspiciuni de proxenetism, șantaj și cămătărie, dosar care stagnează la DIICOT Olt.

Proxenetism în Caracal?

Clanul Oacă, ridicat de DIICOT acum patru luni

În aprilie 2019, DIICOT Olt a descins la Caracal și a ridicat 10 membri ai clanului Oacă, inclusiv pe liderul Nicușor Oacă.

Alexandra e moartă, mafia e vie. Noi mesaje interlopi - poliție! Cum mulțumea DIICOT Olt șefilor de clan: ”Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”
Nicușor Oacă

Dosarul a primit numărul 34/D/P/2018 și el conține zeci de mărturii împotriva grupării Oacă. “Mulți sunt oameni care reclamă că au fost șantajați să plătească taxe de protecție, dar și fete care povestesc că au fost obligate să se prostitueze”, susține chiar Rădoi “Codiță”, care a arătat ziarului Libertatea probe despre dosar.

“Codiță” este într-o rivalitate cu Oacă și, cum era apropiat al polițistului Alexe, pe atunci la DIICOT, a avut nu doar acces la acest dosar, ci a și contribuit la el!

Șeful firmei de bodyguarzi s-a amestecat în dosarul penal de la DIICOT Olt, o afirmă chiar el, și, mai ales, o confirmă mesajele dintre el și șeful IPJ Olt Alexe.

Rădoi susține că a convins oamenii să vorbească, “pentru că erau terorizați de Oacă”.

Am luat declarații celor care se plângeau, venea și DIICOT, vorbeam cu ei și procurorii alegeau cine are suficiente probe ca să intre ca denunțător în dosar.

Remus Rădoi

În ziua arestării clanului advers, Rădoi s-a supărat pe polițistul Alexe, care coordona acțiunea, pentru că i s-a părut că nu e suficient de sever cu Oacă. Mesajele care urmează arată cum complicitatea poliție – infractori din ziua dispariției Alexandrei nu a fost o întâmplare.

“Informatorul” îl ceartă pe polițist

Rădoi pleacă de la fața locului, unde aveau loc reținerile, iar Alexe îl întreabă de ce a dispărut. Rădoi îi reproșează comisarului de poliție că arestarea rivalilor nu merge cum trebuie!

Rădoi: Un comportament ciudat al dvs., pe care nu l-am înțeles.
Alexe: Ți se pare. Sunt doar agitat să îmi iasă treaba. Nu înțeleg ce vrei să spui cu “comportament ciudat”!

R: N-a ieșit deloc, așa proastă organizare rar am văzut.
A: Sună-mă să lămurim că audiez. Nu eu sunt șeful operațiunii. Așa că nu ai ce să-mi reproșezi mie.
R: Ba da.

Alexandra e moartă, mafia e vie. Noi mesaje interlopi - poliție! Cum mulțumea DIICOT Olt șefilor de clan: ”Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”

Într-o relație polițist – informator, polițistul e, de regulă, cel nemulțumit că informatorul nu muncește suficient și că nu-i dă ponturi. Aici, lucrurile par inversate.

Șeful de grupare Rădoi e nemulțumit de cum “se execută” echipa de procurori de la DIICOT Olt! Îl nemulțumește și apropiatul său, comisarul Alexe, care coordona ofițerii judiciari în timpul destructurării clanului rival!

După ce patronul firmelor de protecție și de pază îi spune lui Alexe că “faceți o treabă acolo ca de începători fricoși”, polițistul răspunde împăciuitor: “Părerea ta… Eu îți mulțumesc oricum pentru cât m-ai ajutat. Fără tine, nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”.

Alexe: Dacă nu vrei să mă ajuți în continuare este alegerea ta. Nu te pot obliga.
Rădoi: Nu am vrut niciodată nimic decât să ajut comunitatea, eu atâta aroganță, prostie, dezorganizare ca azi n-am văzut niciodată, om discuta vreodată.

A: Mă jignești.
R: Știu, e o părere, cu mare durere în suflet. O zic.

Alexandra e moartă, mafia e vie. Noi mesaje interlopi - poliție! Cum mulțumea DIICOT Olt șefilor de clan: ”Fără tine nu ajungeam în acest stadiu cu acest dosar”

“V-ați făcut o poliție paralelă?” “Nu o luați așa”

Iată dialogul lui Rădoi cu Libertatea, care îl întreabă dacă e normal ca el să participe la construirea de dosare penale, să vadă probe, să discute cu martorii și să asiste la percheziții și la arestări.

-E normal ca dvs. să lucrați împreună cu DIICOT la o anchetă penală?
-Am vrut să ajutăm. În noi aveau încredere martorii și comisarul Alexe.

-Ce înseamnă “în noi”?
-În firmele mele de pază.

-Aceste dialoguri cu Alexe au fost chiar în ziua reținerilor?
-Da, în ziua reținerilor. Și nu le-a dat mandat de arestare, ceea ce noi vorbiserăm înainte. Ba chiar mai mult, ca să vă spun ceva curios…

-Dar, încă o dată, nu vă supărați, dar nu trebuia ca el să vorbească cu dumneavoastră mandatul de arestare.
-Ei erau uimiți de cât de mult i-am ajutat. Ei nu credeau că cineva se expune atât de mult, se riscă, își lasă firmele…

-Dar câți oameni lucrează de la dumneavoastră la chestia asta?
-Da, cel puțin 20 de persoane erau angrenate și făceau mai mult activități de investigații.

-Investigație pentru ei?
-Pentru ei, pentru DIICOT.

Nu vă supărați, dar nicăieri nu scrie în Codul Penal că o firmă de pază participă la dosare penale. Dacă banda lui Oacă ar fi lucrat cu DIICOT împotriva dumneavoastră cum ar fi fost?
-Înțeleg, dar înțelegeți că cetățenii nu mai au încredere în poliție.

-Și pentru asta v-ați făcut o poliție paralelă?
-Nu o luați așa. Dacă ați ști poliția din Caracal… Șeful ei, Mirea, era văzut des la cafele cu interlopii.

AUDIO – Deși Rădoi s-a speriat și la televiziuni a început să nege, Libertatea are înregistrat momentul în care el explică cum Poliția a făcut percheziții în cazul Alexandrei la adresele indicate de el, unde erau rivalii din clanul Oacă.

În cazul Alexandrei, investigatorii au așteptat la poarta lui Gheorghe Dincă sperând că vor prinde în flagrant o rețea, pentru că au crezut fata fusese luată de un traficant, nu de un criminal, susțin surse judiciare

Cu aceste raporturi de subordonare față de Rădoi a intrat în pâine Victor Alexe când a fost numit șef la IPJ Olt, la puțin timp după ancheta despre care Rădoi spune că “eu le-am făcut-o”.

Și, când a sosit cazul Alexandrei, poliția din Caracal, dar și ofițerii veniți din Slatina, toți conduși de Alexe, au mers fără ezitare după pistele lui Rădoi. Inutil! 

Și au mai avut o teorie, favorizată de contextul din zonă. Așa cum Craiova este zona specialiștilor în furturi de date de pe carduri, iar Vâlcea, zona infracțiunilor informatice, Caracalul și zona din jur sunt vestite în poliție pentru fenomenul traficului de fete. 

Mai multe surse din magistratură susțin că, joi noaptea, când echipa de intervenție a stat la poarta lui Gheorghe Dincă, procurorii credeau că Alexandra fusese răpită de o rețea, nu de un sociopat. 

Ei nu au luat serios în calcul un răpitor izolat, ci sperau că va apărea o mașină care să ridice fata, pentru a fi traficată. Prinderea rețelei a fost flagrantul despre care investigatorii vorbeau că nu trebuie compromis.

“Ne-au vizat pe noi, dar nu avem nici o legătură”, insistă șeful de clan Nicușor Oacă. La doi dintre asociații lui au fost făcute percheziții în acea noapte, fără succes.

În Caracal, în acea noapte existau proxeneți condamnați, cei închiși în urma unui proces din 2012, unii eliberați între timp. Dar nu există informații dacă la vreunul dintre ei au fost făcute percheziții în acea noapte. 

Oacă, chemat la poliție după cazul Alexandrei

În urma dosarului care apare în dialogurile Rădoi – Alexe, cei din clanul Oacă sunt cercetați în libertate. “Da, sunt investigat, dar am control judiciar doar pentru cămătărie, iar suspiciunile de proxenetism, șantaj și toate celelalte lucruri pe care au venit ei atunci sunt niște prostii, nu am făcut niciodată așa ceva”, a spus Nicușor Oacă pentru Libertatea.

Oacă a recunoscut că, imediat după cazul Alexandra, a fost chemat la poliție, “dar fără nici o legătură cu răpirea, e dosarul din aprilie, cu acuzația de cămătărie”. 

Și ultima știre a acestei dimineți de sâmbătă: nici după declararea oficială a morții Alexandrei, Poliția Română nu a comunicat dacă și când a fost dată fata în consemn la frontieră. Să-l rugăm pe Rădoi să ne ajute.

Citeşte şi:

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite!

Primarul PSD din Caracal, Liviu Radu, și prefectul au aflat de răpirea Alexandrei vineri, din presă, în timp ce interlopii știau de joi numărul suspectului!

Declarație uluitoare a adjunctului IPJ Olt care a dat interlopilor numerele de telefon ale criminalului din Caracal: „Erau deja pe o pagină de Facebook”!

Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis
Playtech.ro
BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis
"Eşti puiul lui mama?" O adolescentă de 14 ani din Bihor, mamă după ce a fost violată de un bărbat de 31 de ani
Observatornews.ro
"Eşti puiul lui mama?" O adolescentă de 14 ani din Bihor, mamă după ce a fost violată de un bărbat de 31 de ani
Horoscop 1 decembrie 2021. Berbecii simt nevoia să ridice ochii din pământ și să privească cu mai mult curaj spre viitor
HOROSCOP
Horoscop 1 decembrie 2021. Berbecii simt nevoia să ridice ochii din pământ și să privească cu mai mult curaj spre viitor
România trebuie să înceapă să renunțe la încălzirea pe lemne în următorii 2 ani
Știrileprotv.ro
România trebuie să înceapă să renunțe la încălzirea pe lemne în următorii 2 ani
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Telekomsport
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie