De Mihai Niculescu,

Funcția de raportare a filtrelor, radarelor poliției, traficului, obstacolelor și a evenimentelor de pe drum este deja disponibilă în Waze, aplicația soră a Google Maps achiziționată de companie în urmă cu câțiva ani.

Funcția a fost anunțată marți de Google, dar implementarea ei pe telefoanele Android și iPhone va începe din această săptămână, relatează Business Insider.

Waze a fost aspru criticată de polițiști pentru că permite utilizatorilor dezvăluirea locațiilor unde se află mașinile de poliție. În februarie, Poliția din New York a trimis Google o scrisoare, solicitând eliminarea acestei funcții, pe motiv că polițiștii au dificultăți din cauza aplicației în a îi prinde pe șoferii beți. Solicitări asemănătoare a făcut și Poliția din Los Angeles și Asociația Națională a Șerifilor.

Însă, la fel ca și Waze, nici Google Maps nu permite userilor să raporteze separat ce fel de forțe de poliție sunt prezente pe teren. La acest moment unica raportare posibilă este de „radar”, arată sursa citată.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, funcția contribuie la siguranța șoferilor și a pietonilor, întrucât „informează șoferii cu privire la radare, permițându-le acestora să fie mai atenți și să ia decizii corecte pe parcurs”.

Citeşte şi:

Calabria, dincolo de mafie. Locurile de poveste și plajele spectaculoase care mărginesc două mări

Berea din coajă de vinete, inventată la Galați. Ce calități are produsul alimentar

Cum explică USR că a cedat în fața primarului Sectorului 1 și a aprobat 5 milioane de euro pentru toaletarea copacilor, până la finalul anului

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie