Mergi direct la conținut »
Noul Ford Puma se lansează la Craiova. Primul SUV hibrid produs în România intră de astăzi în producție Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Noul Ford Puma se lansează la Craiova. Primul SUV hibrid produs în România intră de astăzi în producție

Noul Ford Puma se lansează la Craiova. Primul SUV hibrid produs în România intră de astăzi în producție

Fabrica Ford de la Craiova începe de marți producția modelului Ford Puma, primul vehicul cu propulsie hibrid fabricat în România. Noul model din gama companiei americane este bazat pe platforma folosită de Fiesta și dispune de cea mai mare capacitate de încărcare din segment.

De Răzvan Mihalașcu,

Ian Pearson, preşedintele Ford România, va fi prezent, astăzi, la fabrica din Craiova pentru a prezenta noua mașină.

„Prima mașină care a ieșit astăzi de pe linia de producție. Sunt foarte mândru de marea echipă de la Craiova”, este mesajul publicat de Ian Pearson, CEO Ford România, pe pagina sa de Facebook.

Acest vehicul este unul complet nou pentru Ford Europa, complet nou pentru Ford și este construit numai în Craiova.

Stuart Rowley, președintele Ford Europa

Potrivit auto-bild.ro, Ford Puma este noul SUV, produs de compania americană la uzina de la Craiova. Mașina este bazată pe platforma utilizată de modelul Fiesta și are cea mai mare capacitate de încărcare din categoria SUV / crossover de tip B.

Noul Ford Puma folosește tehnologia mild hybrid

Oferit în variante de motorizare de 125 de cai putere și 155 de cai putere (CP), Ford Puma dispune de un sistem inteligent de autoreglare mild-hybrid care monitorizează permanent modul în care vehiculul este condus pentru a determina când și în ce măsură să încarce bateria, precum și când să utilizeze energia stocată de acumulator.

Ford Puma este oferit într-o configurație cu cinci uși și împrumută anumite elemente de design de la prima versiune. Partea frontală integrează difuzoarele de aer care îmbunătățesc aerodinamica.

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e
Recomandări

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

Ford Puma vine cu o paletă de 11 culori și include nuanţele Blazer Blue, Frozen White, Race Red, Solar Silver, Agate Black, Luxe Yellow, Lucid Red, Grey Matter, Desert Island Blue, Magnetic şi Metropolis White.

Blocurile optice distinctive sunt oferite în două versiuni diferite, iar ambele utilizează tehnologia LED. Acestea oferă o semnătură luminoasă diferită în funcție de nivelul de echipare (Trend, Titanium sau ST Line).

Dimensiunile noului model sunt compacte (lungime: 4.186 mm, lățime: 1.805 mm, înălțime 1.537 mm), dar ascund un spațiu interior generos, mulțumită ampatamentului de 2.588 mm, dar și a ecartamentului de 1.562 mm.

În același timp, portbagajul oferă o capacitate de 456 de litri și dispune de un extra spațiu de încărcare denumit Ford MegaBox.

Noul Ford Puma este cel mai avansat automobil fabricat vreodată în România și poate fi echipat cu: instrumentar de bord complet digital (diagonala 12,3 inch); cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte; spațiu din portbagaj lavabil („cutie” de 80 litri, cu scurgere, în locul roții de rezervă); huse ale tapițeriei demontabile și lavabile; faruri full LED; acționare electrică pentru portbagaj; motorizare mild hybrid cu tehnologie de 48 V (bazată pe 1.0 EcoBoost, putere totală 155 CP), conform 0-100.ro.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

Noua mașină mai poate fi echipată cu:

  • Tempomat adaptiv, cu funcție oprire-pornire (pe loc, de pe loc)
  • Avertizare pericole locale, funcție posibilă în baza serviciilor HERE
  • Cameră video marșarier cu funcție de vedere în unghi de 180 grade
  • Plafon panoramic vitrat cu deschidere (trapă)
  • Instalație audio B&O Play
  • Sistem multimedia SYNC 3 cu Apple CarPlay și Android Auto
  • Încărcare wireless pentru telefon mobil

Deocamdată, reprezentanții Ford nu au dat detalii referitoare la prețul noii mașini.

Ford Puma va concura pe piață cu modele precum Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke.

sursă foto: Ford.ro

Close
Închide
  Close