Valentin este un copil plin de viață, căruia îi place extrem de mult să joace fotbal. A fost crescut doar de mamă, pentru că tatăl nu a dorit să-l recunoască. Cu toate acestea însă, lui Valentin nu i-a lipsit niciodată nimic. Și asta pentru că, din puținul pe care l-a avut, mămica lui a încercat să-i facă toate poftele pentru a-l vedea fericit. Și a reușit. Dragostea femeii pentru fiul ei era nemărginită și nimic nu-i stătea în cale când venea vorba de băiat. Însă pentru diagnosticul pe care puștiul l-a primit în luna martie, Larisa Vîrlan nu a mai avut nici o putere.

Medicul i-a spus că are o viroză

Nici nu sosise bine primăvara când Valentin a început să acuze dureri mari de spate însoțite de o tuse puternică. Medicul de familie, la care mama l-a dus în primă fază, a spus că este vorba, cel mai probabil, despre o răceală de primăvară și i-a trimis acasă. Nu a contat că femeia a cerut o radiografie pulmonară, doctorul o ținea una și bună că este doar o viroză și nu este nevoie de alte investigații. Un pic îndoită de tot ceea ce auzise la cabinetul medical, Larisa a ales totuși să-l asculte pe doctor și a plecat acasă împreună cu fiul ei. Pe 14 martie însă, după aproximativ două săptămâni de la vizita la medicul de familie, Valentin a fost luat cu salvarea în miez de noapte și dus de urgență la spitalul din Târgoviște, pentru că nu mai putea să respire. Radiografia făcută aici avea să arate că puștiul avea o pată foarte mare pe plămânul stâng, motiv pentru care a fost îndrumat către Spitalul Marie Curie din București. Ajuns aici, copilul a fost supus unui set de investigații amănunțite, printre care și o examinare la computerul tomograf (CT). După trei zile, Larisa avea să afle că unicul ei copil are cancer la plămâni.

Cele mai lungi 7 ore

“M-a chemat medicul în cabinet și mi-a spus că băiatul meu are metastaze. L-am rugat să detalieze un pic și atunci am înțeles că Valentin are cancer la plămâni – pe jumătate din plămânul stâng, dar și pe artera inimii. Mi-a spus că trebuie să ne apucăm urgent de curele de chimioterapie și că după trei-patru ședințe va fi operat. N-am să uit niciodată cele 7 ore și jumătate în care am așteptat să iasă din sală. Cred că au fost cele mai lungi 7 ore din întreaga mea viață. Însă am fost fericită când l-am văzut că a deschis ochișorii și când chirurgul mi-a spus că a reușit să scoată întreaga tumoare”, povestește Larisa.

Fericirea ei însă nu a fost de lungă durată. Chiar dacă tusea a reapărut a doua zi după intervenția chirurgicală, doctorii au spus că nu sunt probleme. Însă din luna iulie, când a fost operat, și până la începutul lui septembie, când a ajuns din nou la spital,Valentin nu a scăpat de tuse. După un nou examen CT, cei doi aveau să afle că tumoarea a reapărut și este de două ori mai mare decât cea care fusese extirpată. Mai mult decât atât,  medicii i-au explicat Larisei că fiul ei nu mai poate fi operat din cauză că tumoarea pe care o are se extinde cu repeziciune atunci când este extirpată.

Sătenii au pus mână de la mână și au strâns 1.000 de euro

Disperată, femeia a început să se intereseze ce ar putea să facă sau unde ar putea să-și ducă băiatul pentru a-l face bine. A aflat că există o clinică în Italia, unde au mai fost tratați și alți copilași din România și a trimis urgent dosarul medical al băiatului. Răspunsul a fost același cu cel al medicilor români: tumoarea este inoperabilă! Însă tot de la clinica respectivă, femeia a aflat că fiul ei ar putea fi supus unui tratament de imunoterapie care l-ar putea ajuta să lupte cu boala. Costurile se ridicau însă la 50.000 de euro, bani pe care Larisa nu-i avea și nici nu îndrăznea să viseze că ar putea să-i strângă vreodată în viață. Sătenii din Doicești au început să pună mână de la mână în încercarea de a strânge niște bănuți pentru Valentin, dar suma nu a fost mai mare de 1.000 de euro. Rugăciunile zilnice ale mamei nu au fost însă în zadar! În octombrie, a primit o scrisoare de la clinica din Italia, prin care era anunțată că băiatul ei a fost acceptat într-un program experimental gratuit. Astfel, cu bănuții strânși de la oamenii din comuna în care locuiesc au cumpărat bilete de avion, iar în câteva zile vor pleca spre țara în care puștiul de 12 ani ar putea avea o șansă de însănătoșire. Băiatul are însă nevoie de bănuți pentru a plăti chirie în casa în care va locui, dar și pentru mâncare și drumurile zilnice la clinică. Cine dorește să-l ajute poate dona 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul “Valentin”. Pentru sume mai mari se pot face donații în conturile Fundației Ringier.

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'
GSP.RO

Reacția tranșantă a Simonei Halep! Ce a deranjat-o foarte tare: 'o nesuferită...'