Societatea Germano-Română pentru Integrare şi Migraţie SGRIM e.V. face un apel către autorităţi să se implice în cazul muncitorii sezonieri aduşi în Germania cu avionul, care ar fi obligaţi muncească în condiţii inumane, iar  unii dintre ei nici măcar nu ar fi văzut contractele de muncă.

”Între timp, cred că aţi aflat din presă că unul din muncitori a murit în urma infecţiei cu visurul corona în landul Baden-Württemberg. Pe lângă aceasta, de câteva zile suntem sunaţi de unii muncitorii veniţi la Nürnberg (landul Bavaria) care ne povestesc că regulile stabilite, nici măcar cele de igienă şi distanţare socială, nu sunt respectate şi că sunt obligaţi să muncească în condiţii inumane, iar contractele încheiate sunt mai mult pro forma. Unii dintre muncitori nici măcar nu au văzut contractul de muncă”, arată asociaţia neguvernamentală într-o scrisoare deschisă adresată secretarului de stat Ovidiu Burduşa de la Departamentul pentru românii de pretutindeni.

Reprezentanții asociației mai spun că unii dintre muncitori sunt concediați de pe o zi pe alta sau sunt aruncați în stradă de către angajatori și le cere autorităților române să ia măsuri de urgență.

”Faptul că aceşti oameni au venit aici, chiar şi pe timp de pandemie, nu e de condamnat, în condiţiile în care în ţară nu mai aveau din ce trăi, ci este revoltător că nu le sunt respectate drepturile şi că sunt trataţi precum sclavii. Consider că înţelegerea dintre părţile română şi germană privind acest transport de muncitori ar fi trebuit să includă şi un pachet de informaţii referitoare la drepturile lor şi la date de contact ale celor mai apropiate consulate, pentru eventuale situaţii de urgenţă (accidente, decese s.a.), dar, în special, pentru faptul că ne aflăm în plină pandemie,” se mai arată în scrisoare.

Ad placeholder

Potrivit, ordonanțelor militare, România le permite lucrătorilor sezonieri să părăsească ţara, în pofida crizei, iar guvernul german a ajuns la un acord pentru a prelua 80.000 de lucrători sezonieri străini în condiţii stricte, sosirile urmând să aibă loc pe parcursul lunilor aprilie şi mai.

Citeşte şi:

Un poliţist al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv cu COVID-19

Un bărbat a fost împușcat de polițiști într-o localitate de lângă București. Persoana a atacat oamenii legii cu cuțitul

Ministrul finanţelor anunţă când va redeveni operaţională aplicaţia IMM Invest

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI