Mergi direct la conținut »
O elevă de 12 ani a creat o aplicație prin care copiii rătăciți să ajungă acasă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

O elevă de 12 ani a creat o aplicație prin care copiii rătăciți să ajungă acasă

O elevă de 12 ani din Nigeria a creat o aplicație prin care copiii rătăciți pot lua legătura cu părinții sau cu autoritățile și primesc indicații privind modul în care să ajungă în siguranță acasă, scrie BBC News.

Tomisin Ogunnubi este o adolescentă pasionată de programare. Acum trei ani, ea a creat My Locator, o aplicație destinată copiilor care se rătăcesc. Aplicația mobilă, disponibilă în Magazinul Google Play, a fost deja descărcată de mii de ori.

„Aplicația poate să vă conecteze la Hărți Google și să vă arate indicațiile de la locația curentă la locația pe care ați salvat-o anterior”, spune Tomisin, care acum are 15 ani și studiază în Ikeja, Nigeria.

„O altă funcție este că atunci când apeși pe un buton de alertă acesta trimite un mesaj text sau efectuează un apel telefonic – dacă l-ați activat în setări – către un anumit număr pe care l-ați desemnat. Acesta ar putea fi un număr de urgență sau numărul unui membru al familiei. Este alegerea fiecăruia.

Astfel, în caz de urgență, atunci când aveți nevoie de un răspuns urgent, aplicația trimite adresa curentă la acel număr astfel încât cineva să vă poată localiza cu ușurință”, explică adolescenta cum funcționează aplicația ei.

Ea spune că ideea i-a venit din dorința de a crea ceva util pentru societate. ”Am fost mereu conștientă de problemele de siguranță și de faptul că există oameni periculoși în jur, așa că ideea de a putea pleca în siguranță dintr-un loc mi s-a părut foarte bună. Așa că, atunci când am învățat să creez aplicații, m-am gândit cum aș putea să folosesc ceea ce știu pentru a face ceva util pentru mine și cei din jur”, a povestit Timisin.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

Profesorul ei de informatică de la școală, Kofoworola Cole, spune că realizările adolescentei au schimbat abordarea școlii în predarea acestei ,aterii și că i-a stimulat și pe colegii ei să încerce să creeze la rândul lor ceva. „Ea ne-a dat mai mult curaj să începem să predăm programare și elevilor mai mici, pentru că înainte acest lucru se făcea doar la clasele superioare. Dar când Tomisin a reușit să realizeze această aplicație am înțeles că putem găsi talente și la clasele mai mici”, a spus profesorul.

La rândul său, Tomisin știe foarte bine ce vrea să facă în viitor și totul este legat de IT: ”Tehnologia este viitorul și oferă posibilitatea de a rezolva probleme. Sunt pasionată de acest lucru și mă bucur că pot să fac diferența”, concluzionează adolescenta nigeriană.


Citește și: FOTO | Imagini din ultima vacanță de vară a lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei nu s-a mai pozat la bustul gol


 

Close
Închide
  Close