Mergi direct la conținut »
UPDATE: Cei trei bărbați care au furat telefonul unei femeie cu un copil în cărucior nu au fost prinși
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Cei trei bărbați care au furat telefonul unei femeie cu un copil în cărucior nu au fost prinși

UPDATE: Cei trei bărbați care au furat telefonul unei femeie cu un copil în cărucior nu au fost prinși

O femeie cu un copil în cărucior a fost tâlhărită la Cluj, în plină zi, de trei romi care i-au luat telefonul mobil din buzunarul de la spate al pantalonilor.

UPDATE 23 aprilie, ora 11:35: Cei trei bărbați care au furat telefonul unei femeie cu un copil în cărucior nu au fost prinși de polițiști. Oamenii legii spun că au reușit să-i identifice pe cei bărbații care au 21, 23, respectiv 30 de ani.

„Nu au fost încă reținuți. Sunt doar identificați. (…) În momentul de față se sustrag urmăririi penale. Nu au fost încă reținuți pentru a fi trași la răspundere”, a declarat, pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.


Trei bărbaţi de etnie romă sunt căutaţi de polițiștii clujeni după ce au furat telefonul unei femei, ziua în amiaza mare, în centrul orașului.

O înregistrare video arată o femeie care se afla la plimbare cu un copil în timp ce este tâlhărită la propriu de trei romi. Cel care dă atacul își ascunde mâna cu o haină, metodă folosită de hoții din buzunare, se apropie, și o împinge pe femeie, după care îi fură telefonul din buzunar. Speriată, femeia se întoarce în timp ce tâlharul îi râde în față, notează monitorulcj.ro.

În tot timpul atacului, ceilalți doi complici se uitau în spate pentru a nu fi văzuți de cineva, fără să își dea seama că sunt filmați din față.

Polițiștii clujeni susțin că a fost depusă o reclamație pentru furt.

”Avem o reclamație depusă de femeia care apare în imagini. A fost un furt prin distragerea atenției. Telefonul victimei era în buzunarul din spate de la pantaloni iar cei care au furat au văzut acest lucru. În cursul zilei de luni, polițiștii care se ocupă de furturi din buzunare vor vedea imaginile și vor stabili cine sunt autorii, asta după ce dosarul va trece pe la parchet. Există riscul ca autorii să fie voiajori”, spune un polițist.

”La Secția 2 Poliție Cluj-Napoca se află inregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, polițiștii desfașurând activitați pentru identificatea și tragerea autorilor la răspundere penală. De asemenea, dorim sa atragem atenția asupra a ceea ce se vede foarte bine în imagini, modul de acțiune  al autorului. Acesta studiază victima și vede unde aceasta tine telefonul mobil, adică la vedere pentru hoț în partea din spate a corpului, adică exact unde este cel mai ușor de furat. Pentru a evita astfel de situații recomandăm ca gențile, rucsacurile sau alte astfel de bagaje să fie ținute sub observație, iar telefoanele sa nu fie ținute la vedere, astfel încât să nu atragă atenția și să vă transforme într-o țintă”, a precizat agent șef principal de poliție Traian Morar, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

În București, un bărbat care înşela clienţii unor localuri după o schemă bine pusă la punct, a fost prins.


Citește și: Care este diferența dintre Deep Web și Dark Web și cum ne putem apăra de pericolele din ele

Close
Închide
  Close