MENIU CAUTĂ
21 Oct. 2017 15:58

O femeie și-a dat în judecată soțul pentru viol. Decizia judecătorului a fost una surprinzătoare

Distribuie

O femeie și-a dat în judecată soțul pentru viol. Ea a divorțat de bărbat în ianuarie 2013, iar ulterior a aflat că poate refuza să întrețină relații sexuale în timpul mariajului, așa că a decis să își cheme în fața instanței fostul soț. Judecătorul din Canada a decis însă că acesta nu este vinovat și a explicat și de ce, relatează BBC News.

În timpul mariajului, bărbatul care este originar din Fâșia Gaza și-a forțat soția să întrețină raporturi sexuale cu el. Femeia i-a spus acestuia că nu vrea și să se oprească, însă fără niciun rezultat.

În 2013, cei doi s-au despărțit, iar femeia a aflat ulterior că are dreptul de a refuza să întrețină relații cu bărbatul ei. Așa că a mers la poliție și și-a acuzat soțul de viol, relatează presa din Ottawa. Judecătorul a decis însă că bărbatul este nevinovat. Așa deși a fost de acord că el și-a forțat nevasta să întrețină relații sexuale cu el.

Acesta a explicat și cum a ajuns la această decizie. El a spus că apărarea nu a reușit să demonstreze că bărbatul a avut intenții ostile. Astfel, bărbatul nu poate fi acuzat de viol, având în vedere că nu știa că femeia are dreptul de a-l refuza în timpul mariajului.

Decizia nu a fost una pe placul celor care luptă împotriva agresiunilor sexuale. Directoarea unei organizații pentru drepturile femeii și victimele violeței domestice a afirmat că această sentință scoate în evidență miturile legate de agresiunea sexuală din societate.

„Orice contact sexual fără acord înseamnă agresiune sexuală, indiferent de natura relației, Poate că a crezut că are dreptul de a face sex cu ea în calitate de soț, însă legea canadiană este clară”, a declarat aceasta.

Agresiunile sexuale împotriva femeilor sunt în centrul atenției, în ultimele zile,  prin intermediul campaniei online #MeToo. Campania a pornit de la un mesaj publicat de actrița Alyssa Milano, iar rapid femeile au început să povestească traumele pe care le-au trăit.


Citește și: EXCLUSIV/ Imagini care nu au mai fost difuzate. Primele ore după incendiul din Colectiv, la Spitalul Floreasca


Foto: Arhivă

Loading...
Comentarii