MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 17:28

O fetiță de cinci ani a fost bătută cu bestialitate de o rudă care o avea în grijă, în Vrancea

Distribuie

O fetiță de cinci ani a fost bătută cu bestialitate de o rudă care o avea în grijă, într-o localitate din Vrancea. Copila a venit vânătă la grădiniță iar autoritățile au fost sesizate și au dispus măsura plasamentului de urgență. Drama micuței, care are părinții plecați în străinătate, a fost prezentată și pe Facebook, dar între timp serviciile sociale luaseră deja primele măsuri.

Fetița de cinci ani din comuna Vintilesca se afla în grija unei rude, care ar fi fost remunerată cu câteva sute de euro pentru asta, relatează ziaruldevrancea.ro. Cazul ei ajuns în atenția Protecției Copilului.

O fetiță de cinci ani a fost bătută cu bestialitate de o rudă care o avea în grijă, în Vrancea. Cum arată copilul

În cursul zilei de marți, 02.10.2018, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea a fost sesizată de către primăria comunei Vintileasca, cu privire la faptul că unul din copiii prezenți la orele de curs în grădinița din localitate prezenta echimoze la nivel lombar și facial. La fața locului s-a deplasat o echipă a Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență, care împreună cu Poliția și Primăria, a demarat o anchetă în acest caz. Minora în vârstă de aproximativ cinci ani se afla la acel moment în grija unei rude, care a negat faptul că ar fi agresat-o. Cu sprijinul autorităților locale s-a identificat o altă familie față de care fetița dezvoltase de-a lungul timpului o relație de atașament și s-a procedat la instituirea plasamentului în regim de urgență la această familie, cu respectarea tuturor procedurilor legale, îndepărtând astfel copilul de mediul de risc în care se afla. Ancheta în acest caz este în derulare” a declarat Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea..

Potrivit sursei citate, mama copilul se află la muncă în Cehia, iar tatăl este șofer, copilul fiind încredințat cu o procură notarială persoanei suspectate că a agresat-o.

Sursa foto: vrancea24.ro


REPORTAJ/ Mai există și români cinstiți! Au salariul minim pe economie, dar când au găsit o pungă plină de bani pe o bancă, nu au stat pe gânduri: „Așa am fost învățați. Să nu ne bucurăm de bani nemunciți”


 

Citește mai multe despre batuta și Vrancea pe Libertatea.

Comentarii