MENIU CAUTĂ

O fetiță din Suceava suferă de fibroză chistică la doar opt ani. Copilei i-a fost anulat transplantul de plămâni în Austria

Distribuie

O fetiță din Suceava suferă de fibroză chistică la doar opt ani, iar medicii nu mai pot face nimic pentru a o salva. Salvarea copilei ar fi un transplant de plămâni, însă clinica AKH din Viena a anunțat că anulează operația, deși inițial acceptase intervenția care se ridică la aproape 120.000 de euro. Disperată, mama Ilenei a scris un mesaj emoționant în care spune că va pleca din România la 40 de ani ca să-și salveze fiica.

Scrisoarea dramatică a fost primită de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, care a publicat-o pe pagina personală de Facebook.

„Dragă Vlad, sunt și eu mama unei fetițe cu fibroză chistică. Mă întreb ce face acum Ileana și ce simte mama ei știind că își va pierde fata în curând. Mă apucă disperarea. Nu ne mai vrea nimeni, ne mor copiii. La Asociația de Fibroză Chistică din Germania lucrează o pacientă cu fibroză chistică care are 52 de ani! Asta e diferența între noi și ei. Suntem soarele și luna. Emigrez la 40 de ani, nu se mai poate. Fata mea are 5 ani, nu vreau s-o ingrop peste 3 ani”, este mesajul pe care Vlad Voiculescu susține că l-a primit de la mama fetiței, pe Facebook.

O fetiță din Suceava suferă de fibroză chistică la doar opt ani. Fostul ministru Vlad Voiculescu face grave acuzații

Fostul ministru al Sănătății a lansat acuzații la adresa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, lui Narcis Copcă, managerul de la Spitalul Sfânta Maria și a membrilor de la Agenţia Naţională de Transplant.

„O femeie, o mamă tocmai a aflat că nu mai există nicio şansă pentru fetiţa ei. De ce? Pentru că s-a născut şi locuieşte în locul greşit – într-o ţară în care unii facem ceva pe el de vot iar alţii – cei care sunt totuşi aleşi de cei care se duc la vot – fac ceva pe noi toţi… şi noi toţi stăm ca proştii. O altă femeie, o altă mamă, pe care nu o cunosc, mi-a trimis mesajul de mai sus acum câteva ore. O mamă care simte că trebuie să plece din România înainte ca pământul să îi înghită copilul. În pământ ar trebui să intre de ruşine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul şi împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac şi refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienţi români care a urmat i-a costat pe zeci de români viaţa. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut. În pământ ar trebui să intre de ruşine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care şi-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a minţit, a ameninţat şi a calomniat Eurotransplant, AKH Viena şi medicii care ne puteau salva fraţii. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut. În pământ ar trebui să intre de ruşine domnul Victor ZOTA, domnul Radu DEAC şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant pentru a îşi proteja propriile interese. Cu toţii ar trebui să îşi dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (şi ce nu au făcut) în toţi aceşti ani, sper să plătească cu vârf şi îndesat! În pământ ar trebui să intre de ruşine toţi cei care ştiu prea bine ce se întâmplă şi aleg să tacă: medici, politicieni, jurnalişti, procurori, foşti pacienţi. Tăcerea voastră, tăcerea noastră este criminală. Oamenii aceştia – copii sau adulţi – mor câte puţin în fiecare zi”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

La scurt timp, Gabriela Firea a anunțat că îl va da în judecată pe Vlad Voiculescu pentru că ar fi promovat informații false. Primarul general al Capitalei a afirmat că pentru a fi realizat un transplant trebuie îndeplinite nişte condiţii, mai ales să existe organul donat.

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat”, a declarat marţi Gabriela Firea.

Edilul a spus că afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii sunt false.

„Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, susţine Firea.

Potrivit Monitorul de Suceava, Ileana Micuțaru este fetița de opt ani din localitatea Poiana Micului din Suceava, care are nevoie de transplant de plămâni. Părinții copilei sunt devastați, după ce reprezentanții clinicii AKH din Viena au anunțat că au anulat transplantul de plămâni, deși acceptaseră inițial să efectueze intervenția.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava, urma să deconteze costul operaţiei şi transportul copilului, care se ridică la aproximativ 120.000 de euro.

Părinții Ilenei cer ajutorul oamenilor inimoși ca să strângă banii necesari salvării fiicei lor.

Conturile pentru Ileana sunt: RO 77 BRDE 340SV65689873400 (euro) şi RO 91 BRDE 340SV65754583400 (lei), pe numele Micuţaru Dispina.

sursă foto: Monitorul de Suceava


Citește și VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!


 

Citește mai multe despre fibroză chistică și Suceava pe Libertatea.

Comentarii