Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O judecătoare din Arad, cel mai bogată candidată la CSM! «Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri»

O judecătoare din Arad, cel mai bogată candidată la CSM! «Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri»

Dintre cei 29 de judecători și 15 procurori candidați pentru Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unii magistrați au averi impresionante, însă cea mai înstărită pare a fi Lavinia Nicoleta Coţofană de la Judecătoria Arad, care deține o colecție fabuloasă de bijuterii și nenumărate proprietăți imobiliare.

De Georgiana Marcu,

În declarația de avere a judecătoarei Lavinia Nicoleta Coţofană sunt înscrise bijuterii și ceasuri în valoare totatlă de 248.000 de euro, cea mai scumpă piesă fiind un un inel de platină cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro.

Conform aceluiași document, aceasta mai deține, prin cumpărare, două autoturisme: un Lexus 600 hL (anul fabricației – 2008) și o Honda CRV (anul fabricației – 2006). Are conturi bancare de peste 600.000 de lei și circa 60.000 de euro, 12 terenuri agricole şi/sau intravilane, 2 case, 2 apartamente, 2 spaţii comerciale şi 2 garsoniere.

Soțul ei, condamnat pentru evaziune fiscală

Casele, una de 180 metri pătrați, alta de 235 metri pătrați, sunt situate în oraşul Curtici, apartamentele în Bucureşti, garsonierele în Arad şi Bucureşti, iar terenurile sunt situate tot în Curtici, dar şi în Arad, Bucureşti şi comuna Singureni din judeţul Giurgiu. Imobilele sunt deţinute de Lavinia Nicoleta Coţofană, judecător la Judecătoria Arad, însă o parte dintre acestea sunt deţinute şi de către fiicele acesteia, scrie aradon.ro.

Magistratul – care şi-a depus candidatura la Consiliul Superior al Magistraturii pentru cele două locuri destinate judecătorilor – a fost ofiţer SRI între anii 2002-2014, perioada în care a achiziţionat şi majoritatea terenurilor, clădirilor şi bijuteriilor înscrise în declaraţia de avere.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Lavinia Nicoleta Coţofană a devenit anul trecut judecător stagiar la Judecătoria Arad, după ce a urmat cursurile Facultăţii de Drept, iar mai apoi ale Institutului Naţional de Magistratură. Acum, Lavinia Nicoleta Coţofană este judecător plin la secţia de minori şi familie a Judecătoriei Arad. Soţul magistratului este avocatul Gheorghe Coţofană, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 102.000 euro. În declaraţia de avere a judecătorului Coţofană, soţul deţine trei arme şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

«Averea mea e dobândită legal»

Contactată telefonic de jurnaliștii de la România liberă, judecătorul Lavinia Nicoleta Coțofană a declarat că majoritatea bijuteriilor au fost primite cadouri în perioada în care a fost ofițer SRI: ”Averea mea e dobândită legal. Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri. Mi-au făcut cadouri bărbații, apoi soțul meu”, a spus aceasta.

În ceea ce priveşte imobilele, spaţiile comerciale, garsonierele şi terenurile, judecătorul a declarat că le-a moștenit sau le-a primit ca donații de la mama și bunică. ”Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-și trec averea pe declarație. Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI”, s-a justificat judecătorul.

Close
Închide
  Close