MENIU CAUTĂ
14 Dec. 2018 13:59

O monedă de argint în memoria lui Radu Beligan, lansată de BNR. Prețul uimitor la care se vinde

Distribuie

O monedă de argint în memoria lui Radu Beligan a fost lansată de Banca Națională a României. Moneda are valoarea de 10 lei și circulă în paralel cu bancnota cu aceeași valoare, fiind destinată în special colecționarilor. Prețul ei de achiziție este însă cu mult mai mare decât valoarea nominală: 375 de lei. Tema aleasă de BNR este împlinirea a 100 de ani de la nașterea marelui actor român. Radu Beligan a murit pe 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând spectacole de teatru și film, inscripția în arc de cerc „ROMÂNIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei prezintă portretul actorului Radu Beligan și inscripțiile în arc de cerc „RADU BELIGAN” și „100 DE ANI DE LA NAȘTERE”.

moneda-bnr-radu-beligan

Caracteristicile monedei Radu Beligan>

valoare nominală: 10 lei;

metal: argint;

titlu: 999‰;

formă: rotundă;

diametru: 37 mm;

greutate: 31,103 g;

calitate: proof;

cant: zimțat.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 345 de lei.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Radu Beligan au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele se vând prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.


Citește și: Un medic din Iași bătut de un boxer l-a iertat pe agresor cu condiția ca acesta să facă două fapte bune. Ana Maria Tănasă, fata paralizată după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni, a primit 1.000 de euro!


 

Citește mai multe despre Radu Beligan, BNR și monedă pe Libertatea.

Comentarii