UPDATE | O nouă cursă TAP anulată. Pasageri blocați pe aeroporturile din Lisabona și Otopeni. Românii blocați la Lisabona au aterizat la București

07 septembrie 2017 21:05

O nouă cursă aeriană a companiei din Portugalia (TAP) a fost anulată, joi dimineața. Cursa urma să plece în cursul nopții de miercuri din Lisabona și să ajungă la București la șase dimineața, pentru a pleca din nou după ora șapte. Peste o sută de pasageri au rămas blocați pe aeroporturile din Lisabona și Otopeni.

UPDATE ora 21.05: Cei peste 100 de români care așteptau, joi dimineață, pe aeroportul din Lisabona, după ce compania TAP a anulat zborul spre Bucureşti, au aterizat cu bine pe Aeroportul Otopeni, tot cu o aeronavă TAP.

UPDATE ora 14.05: MAE transmite într-un comunicat de presă că a primit asigurări din partea companiei TAP și a Ministerului infrastructurii si planificării portughez că va fi organizată o cursă specială de la Lisabona către București, cu plecare la orele 13:00 (ora locală), care urmează să transporte în România pasagerii zborului anulat.

”Dintre cei 175 de pasageri ai cursei anulate, un număr de 16 au plecat deja spre România pe alte rute de zbor, restul urmând să se îmbarce în cursa specială pusă la dispoziție de compania TAP Portugal. Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români vor fi îmbarcaţi spre România”, se arată în comunicatul MAE.

UPDATE ora 12.40: Compania aeriană TAP va trimite astăzi un avion pentru a prelua pasagerii de pe Otopeni. Avionul va decola din Portugalia la ora 13, ora locală, și va ajunge în jurul orei 17:45 în România. Este posibil ca avionul să aducă în țară pasagerii blocați în Lisabona.


UPDATE ora 9.20 Compania Națională Aeroporturi București a transmis, joi, într-un comunicat oficial, anularea de către compania aeriană TAP Portugal a cursei cursa TAP 1324/1325 Lisabona – București – Lisabona.

”Cei 254 de pasageri care urmau să decoleze la ora 07.00 de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București către Lisabona sunt asistați de agentul de handling care deservește compania aeriană și de personal al aeroportului Henri Coandă. În același timp, personalul aeroportuar depune toate eforturile pentru minimizarea disconfortului creat de anularea acestei curse. Compania Națională Aeroporturi București asigură pasagerii că beneficiază de tot sprijinul necesar pentru derularea în în deplină siguranță și securitate a tuturor operațiunilor aeriene”, a mai transmis CNAB.

Pasagerii blocați pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni au primit din partea companiei TAP Portugal mai multe variante de curse alternative, pentru a ajunge la destinațiile dorite. În plus, aceștia au primit vouchere de mâncare și vor primi și cazare, dacă nu reușesc să plece în cursul zile de astăzi.


Pe aeroportul din Lisabona se aflau peste 100 de pasageri din România, printre ei și mulți copii. Un reprezentant al Consulatului din Lisabona a venit la aeroport însă nu i-a putut ajuta foarte mult pe români.

Turiştii români aşteaptau explicaţii, pe aeroportul din Lisabona, de mai bine de patru ore. Bogdan Bararu a declarat la Digi24 că avionul trebuia să decoleze la ora locală 0.15 (2:15, ora României). La început s-a invocat o mică întârziere a cursei, pentru ca apoi, în jurul orei locale 1:30 (3:30, ora României), să fie anunțați că „din motive tehnice”, zborul a fost anulat.

Și la București s-a resimțit decizia de anulare a cursei de la Lisabona. Pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni mai multe zeci de persoane au aflat în urmă cu scurt timp că nu mai pot pleca, pentru că zborul lor, programat pentru ora 7.00 dimineața, a fost anulat de asemenea.

MAE: Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii, pentru cei blocați în Lisabona

MAE a transmis că Ambasada României în Republica Portugheză are în atenție situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflați pe Aeroportul din Lisabona.

O echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat, în cursul nopții, la aeroport pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români. Conform informațiilor obținute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative. Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative, mai spun reprezentanții Ministerului de Externe.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România. Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesarăm mai spun cei de la MAE.

Nu este prima situația de acest gen. În data de 28 august, 35 de turiști au rămas blocați în Lisabona, după ce zborul le-a fost anulat, și au stat aproape 40 de ore fără să știe ce se va întâmpla cu ei. Urmare a acestei situații, consulul general la Lisabona a fost revocat.

Românii au plecat în vacanță în Madeira și trebuiau să zboare spre București, de la aeroportul din Lisabona. Cursa București-Lisabona, operată de TAP Portugal, cu care trebuiau să revină în țară, a fost anulată. În acest condiții, compania aeriană portugheză le-a asigurat oamenilor cazare, masă și transferul de la și până la aeroport.

Românii au stat în aeroport și sâmbără și duminică, și au revenit luni seara în România, după două zile petrecute în aeroporturi. O parte din turiștii blocați s-a întors cu alte curse, cu escală la Viena, respectiv Munchen.

Citește și: ANALIZĂ | Cum să-ți programezi o excursie ieftină în străinătate astfel încât să nu iei țeapă. Comparație de prețuri între București, Atena, Roma și Paris

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro