Mergi direct la conținut »
O pensionară din Franța riscă 5 ani de închisoare pentru că a ajutat doi imigranți. Avertismentul Amnesty International
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O pensionară din Franța riscă 5 ani de închisoare pentru că a ajutat doi imigranți. Avertismentul Amnesty International

O pensionară din Franța riscă 5 ani de închisoare pentru că a ajutat doi imigranți. Avertismentul Amnesty International

O pensionară din Franța riscă 5 ani de închisoare pentru că a ajutat doi imigranți. Martine Landry, în vârstă de 73 de ani, este judecată pentru că a adus la o secție de poliție doi adolescenți imigranți din Guineea. Ea riscă 5 ani de închisoare și o amendă de 30.000 de euro. Amnesty International atrage atenția, într-un comunicat de presă, că femeia este judecată pe nedrept.

Pensionara, activistă pentru drepturile omului, a încercat, la mijlocul lunii februarie, să ajute imigranții care au fost trimiși înapoi în Franța de vameșii italieni, pe motiv că ar fi intrat ilegal în Italia.

”Martine Landry nu a făcut nimic greșit și nu a comis nicio infracțiune. Ducând doi copii la o secție de poliție pentru a fi înregistrați și îngrijiți ca minori, ea a acționat în limitele legii. Acționând-o în instanță, cu asemenea acuzații, este o batjocură la adresa dreptății. Eforturile individuale și ale ONG-urilor pentru a ajuta oamenii ar trebui să fie lăudate, apărate și celebrate, nu incriminate”, arată organizația Amnesty International, care luptă pentru drepturile omului.

Organizația mai arată că judecătorii Curții Constituționale din Franța au decis, în 6 iulie, că astfel de activități nu ar trebui incriminate, iar toate acuzațiile la adresa lui Martine Landry ar trebui să fie anulate.


CITEȘTE ȘI: 

Marea corupţie din România: Numărul celor judecaţi s-a dublat în ultimii 5 ani. Care sunt cele 10 „porunci” către magistrați 

Close
Închide
  Close