MENIU CAUTĂ

FOTO | O tânără de 19 ani a fost condamnată la moarte pentru că și-ar fi ucis soțul după ce acesta a violat-o

Distribuie

O tânără de 19 ani care a fost forțată să se căsătorească cu vărul ei a fost condamnată la moarte după ce și-ar fi ucis soțul care a violat-o.

Noura Hussein, 19 ani, din Sudan, a fost forțată să se căsătorească cu vărul ei. În timp ce rudele lui ar fi ținut-o pe tânără imobilizată, bărbatul ar fi violat-o, potrivit thesun.co.uk.

Tânăra a fugit de acasă atunci când avea 16 ani pentru a scăpa de căsătorie. S-a întors însă în casa părinților ei în luna aprilie, după ce tatăl ei i-a spus că a anulat mariajul.

Fata a fost însă mințită, iar pregătirile pentru ceremonia de nuntă erau deja în plină desfășurare. Noura a spus că a refuzat să facă sex cu soțul ei după nuntă, dar în a șasea zi de mariaj, bărbatul a violat-o în timp ce trei veri de-ai lui au ținut-o.

Imagine cu Noura Hussein de la nunta cu vărul ei  (foto Twitter)

Imagine cu Noura Hussein de la nunta cu vărul ei (foto Twitter)

În următoarea zi după viol, bărbatul a încercat să o violeze iar și, în lupta de-al opri, l-a înjunghiat, ucigându-l.

Un tribunal din Sharia care urmează legea religioasă islamică, a găsit-o pe Noura, luna trecută, vinovată de crimă cu premeditare, iar acum tânăra a fost condamnată la moarte prin spânzurare.

Avocații Nourei au 15 zile pentru a pentru a contesta decizia. De asemenea, s-a cerut implicarea unor organizații precum African Union și Organizația Națiunilor Unite care au sărit deja în ajutorul tinerei.

Petiția inițiată de Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor, o agenție a Organizației Națiunilor Unite, în sprijinul Nourei Hussein.

Legea din Sudan permite ca o fată să se căsătorească imediat ce atinge pubertatea. De asemenea, o fetiță de 10 ani poate fi căsătorită dacă părinții ei cer permisiunea unui judecător.

Violul marital și căsătoria cu un copil nu sunt considerate infracțiuni în în statele predominant musulmane.

 

 


”Depresia netratată crește foarte mult riscul de suicid”. Medicul psihiatru Laura-Diana Gherman, despre boala secolului


 

Citește mai multe despre condamnare la moarte, Noura Hussein și Sudan pe Libertatea.

Comentarii