De Cristian Anton,

Greta Thunberg a anunțat marți seară că va naviga spre Europa la bordul unui catamaran francez, alături de alte trei persoane, printre care și Elayna Cărăușu.

Sunt foarte fericită să spun că am speranţa de a ajunge la Conferinţa ONU pe tema Climei COP25. Am primit o propunere de a călători din Virginia (SUA) la bordul catamaranului francez La Vagabonde. Australienii Riley Whitlum şi Elayna Carausu, alături de Nikki Henderson din Anglia mă vor traversa Atlanticul. Vom începe să navigăm spre Europa mâine dimineaţă.

Greta Thunberg:

Elayna Cărăușu, născută în Australia dintr-un tată român, și soțul ei australian sunt vedete online deoarece navighează pe oceanele lumii cu vaporul lor.

Deși cei doi nu plănuiau să ajungă în Europa, s-au oferit să o ajute pe tânăra activistă suedeză. Adolescenta a căutat un vas care să o ducă din Statele Unite în Spania fără să polueze.

Greta Thunberg vrea să participe la un summit despre climă care începe la Madrid luna viitoare.

Născută în Australia din tată român

Australienii Riley Whitelum şi Elayna Cărăușu călătoresc prin lume la bordul navei La Vagabonde şi postează imagini pe un canal YouTube, scrie Süddeutsche Zeitung.

Conform biografiei postate pe un site de profil, Elayna Cărăușu are 26 de ani, este născută în Australia, dar tatăl ei s-a născut în România, iar mama în Austria.

Activista suedeză a ajuns în America la finalul lunii august, la bordul unui iaht de curse deținut de nepotul prințului Albert al II-lea de Monaco.

Călătoria cu iahtul a durat 14 zile.

Greta Thunberg a devenit imaginea mișcării pentru climă după un discurs devenit celebru, susținut în fața liderilor lumii, chiar la acel summit ONU, de la New York, în luna septembrie.

Cu lacrimi în ochi, ea le-a reproșat atunci șefilor de stat că îngroapă viitorul noilor generații, prin ignorarea avertismentelor comunității științifice legate de încălzirea globală.

Citeşte şi:

Discurs al lui Florentin Pandele în apărarea catedralei de 105 milioane de lei din Voluntari: ”Credință și națiune, părinți români, nu soroșist din ăștia!”

Cum s-a împărțit societatea românească în scrisori deschise și avertismente de boicot al votului față de decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu discuta cu rivala sa

Munca nevăzută din spatele recordului celor 675.000 de voturi din diaspora

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate